Bh. rapcore sastav Urban Instinkt singl "Bijes" posvećuje proletarijatu

Radiosarajevo.ba
Bh. rapcore sastav Urban Instinkt singl "Bijes" posvećuje proletarijatu
Foto: Radiosarajevo.ba / Urban instinkt

Tuzlanski rapcore sastav Urban Instinkt iz svoje je perspektive prikazao stanje u zemlji. Pod producentskom palicom svog novog producenta Dražena Kecmana, krajem jula u studiju Cirith Ungol članovi grupe snimili su pjesmu Bijes.

Prema riječima članova Urban Instinkta, tematika pjesme je usko vezana za stanje ljudi kako u Bosni i Hercegovini tako i čitavoj regiji. Kao posebnu ciljanu grupu stanovništva kojoj posvećuju singl istakli su radnike, koji su motor i pokretačka snaga svakog društva.

Bijes je prvi singl kojim Urban Instinkt najavljuje novi album koji planiraju završiti do proljeća sljedeće godine. Iz benda poručuju da će novi studijski materijal, kao i njegov prethodnik, biti brz, konkretan i žestok.

Postavu benda čine Mirza Čardžić Charge (bas gitara i vokal), Edo Muminović (ritam i solo gitara), Mirza Halilagić Mita (ritam gitara) i Sead Hadžić Sejo (bubnjevi).

Novi singl bend je posvetio svom preminulom prijatelju Mikiju Kojotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije