Berlin: Nakon 20 minuta prekinut koncert grupe U2, hitna pomoć za Bona Voxa

Radiosarajevo.ba
Berlin: Nakon 20 minuta prekinut koncert grupe U2, hitna pomoć za Bona Voxa
Koncert grupe U2 u berlinskoj Mercedes-Benz areni prekinut je u subotu. Drugi koncert na otvaranju europske turneje Experience + Innocence neslavno je okončan nakon svega 20 minuta.

Dok je izvodio četvrtu pjesmu "Red Flag Day", frontman grupe U2 Bono Vox je ostao bez glasa! Publika nije čula završetak pjesme, da bi definitivni kraj uslijedio tokom pjesme "Beautiful Day".

"Nisam pušio, ali ostao sam bez glasa. Moram se odmah skloniti sa scene", rekao je slavni pjevač grupe U2 nakon čega je podvrgnut tretmanu hitne pomoći.

Publika u prepunoj dvorani imala je nadu da će se koncert nastaviti nakon pauze, skandirali su "Bono, svejedno te volimo."

Organizator ih je pozvao da budu strpljivi, da bi nedugo prije 22 sata objavljeno da koncert neće biti nastavljen. Sada se traži novi termin za ponavljanje koncerta.

Danas je 20 godina od legendarnog koncerta grupe U2 u Sarajevu

Dodatak na tekst: Svi koji su prisustvovali historijskom koncertu grupe U2 u Sarajevu 1997 sjećaju se da je i na tom koncertu Bono imao problema s glasom. Tom prilikom je čak i pred publikom to priznao. Ipak, koncert je nastavljen, a emotivna publika tada je horski pomagala slavnom pjevaču da završi koncert.

Jetzt steht es fest. #U2 sagen #Konzert in #Berlin nach Unterbrechung ab, weil #Bono nach nur wenigen Songs keine Stimme mehr hatte. Hoffentlich wird es nachgeholt. pic.twitter.com/XuPTFLbXb8

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije