Bee Gee: Sir Barry Gibb odao počast braći dok je preuzimao vitešku titulu

Radiosarajevo.ba
Bee Gee: Sir Barry Gibb odao počast braći dok je preuzimao vitešku titulu

Posljednji preživjeli član slavnog benda Bee Gees - sir Barry Gibb odao je počast svojoj preminuloj braći dok je preuzimao vitešku titulu u četvrtak u Velikoj Britaniji.

Sir Barry je posljednji član benda koji je među živima, nakon što je Maurice preminuo 2003. godine i njegov brat blizanac Robin 2012. godine.

"Da nije bilo moje braće, ne bih bio ovdje. Da sam život proveo sam pišući pjesme to bi sada bila potpuno druga priča. Nadam se i molim da su svjesni šta se zbilo", rekao je sir Barry.

Barry Gibbs (71) je rekao da bi najviše volio da je mogao sa svojom voljenom braćom podijeliti ovaj posebni dan.

Pjevač, tekstopisac i kompozitor je je počašćen titulom za svoj predani rad u muzici i humanitarnim djelima. Rekao je da se još uvijek navikava na svoju titulu.

The Bee Gees se smatraju jednim od najuspješnijih bendova svih vremena, njihovi slavni hitovi su Massachusetts, Night Fever, Stayin Alive, Jive Talkin, How Deep Is Your Love, Words, Tragedy i You Win Again.

Također su pisali hitove za Barbru Streisend, Kenny Rogersa i Dolly Parton, Dianu Ross, Celine Dion itd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije