Baby Lasagna se prvi put oglasio nakon završetka Eurosonga

0
Radiosarajevo.ba
Baby Lasagna se prvi put oglasio nakon završetka Eurosonga
Foto: EPA - EFE / Baby Lasagna

Predstavnik Švicarske Nemo Mettler osvojilo je prvo mesto u finalu "Eurovizije 2024". Nemo je u foto finišu takmičenja bio drugo mjesto na kladionicama, a poslije glasanja uspio je ipak da dođe do prvog mjesta.

Već mjesecima unazad za glavnog favorita važio je Baby Lasagna iz Hrvatske sa pesmom Rim Tim Tagi Dim i nalazio se na prvom mjestu za pobjedu na kladionicama, a sinoć je zauzeo ipak drugo mjesto.

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna i njegova pesma Rim Tim Tagi Dim osvojili su 547 bodova (210 po žiriju i 337 publike).

Safet Oručević: Željeli smo da Stari most ponovo izgrade Bošnjaci, Srbi i Hrvati

Safet Oručević: Željeli smo da Stari most ponovo izgrade Bošnjaci, Srbi i Hrvati

Prvu izjavu Lasagna je dao odmah nakon poraza.

"Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi, sretan sam i zadovoljan sam. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro", kazao je.

"Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mjestom. Ja se ponosim. Sve smo napravili kako treba, mi smo zadovoljni, znamo da moramo doći kući i mirno spavati", poručio je Lasagna za HRT.

Baby Lasagna se uoči finala Evrovizije 2024 na Instagramu javno zahvalio na ljubavi i podršci:

"Želim samo uzeti sekundu da kažem hvala... Ne mogu uopšte da opišem kako ste promijenili sve u mom životu. Rekli ste mi kako vam je moja muzika pomogla, uticala na vas, ali moram reći da su vaša ljubav i podrška uticali na mene. Osjećam se ponizno i zahvalno. Šta god da se dogodi večeras, molim vas, znajte da sam dao sve od sebe. Vidimo se na drugoj strani", rekao je Baby Lasagna u kratkom videu.

Na društvenim mrežama pojavila se i gomila snimaka snimaka sa trga u Zagrebu, koji je bio prepun ljudi, koji su svim srcem navijali za svoju zemlju i Baby Lasagnu i pomno pratili Euroviziju 2024, međutim pobedu je ipak odnela Švicarska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije