Avatar je konačno pao: Avengersi od ovog vikenda sjede na tronu!

Radiosarajevo.ba
Avatar je konačno pao: Avengersi od ovog vikenda sjede na tronu!
Foto: Screenrant / Avatar vs Avengers

Vladavina Pandore, koja je trajala tačno deceniju, konačno je okončana.

Film Avengers: Endgame (Osvetnici: Kraj igre), kojeg su režirali Anthony i Joe Russo, 'preskočio' je Avatar (2009) Jamesa Camerona i postao film koji je najviše zaradio u historiji filmske industrije

Kevin Feige, šef Marvela, objavio je ovog vikenda na Comic-Conu u San Diegu tu vijest, koja će velikim slovima obilježiti historiju filma.

"Velike čestitke ekipama Marvela i Walt Disney Studija. Ogromno hvala fanovima iz cijelog svijeta koji su uzdigli Avengerse do historijskih visina", saopćio je i Alan Horn, jedan od čelnika Disneya. 

Avatar je zaradio ukupno 2.789 milijardi, dok su Avengersi - do ove nedjelje - zaradili 2.790 milijardi dolara (4.8 milijardi KM). 

Treba reći da Disney, pored Marvela, sada ima i vlasnička prava na franšizu Avatar (čiji se nastavci očekuju u narednim godinama), a nakon što su u martu ove godine kupili 21st Century Fox. 

"Naravno, čak i poslije decenije, utjecaj Cameronovog Avatara i dalje je enormno jak, a uspjeh oba filma dokaz su snage koju ima film, pogotovo kada je riječ o povezivanju ljudi i stvaranju zajedničkih iskustava. Talentirani kreatori ovih svjetova imaju još mnogo toga da nam pokažu i mi se radujemo budućnosti i Marvela i Pandore", rekao je Horn. 

Avengersi su, od premijere u aprilu, srušili brojne rekorde. Između ostalog, ostvarili su najveću zaradu ikad u prvom vikendu prikazivanja (1.2 milijarde dolara).

Dodajmo i da je ovo bio četvrti dio sage o Osvetnicima te 22. film u Marvel Cinematic Univerzumu (MCU), a sad idemo pogledati i najjaču superherojsku scenu svih vremena:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije