Armin Muzaferija predstavio novu pjesmu: 'Cijenimo svaki trenutak proveden s voljenim osobama'

0
Radiosarajevo.ba
Armin Muzaferija predstavio novu pjesmu: 'Cijenimo svaki trenutak proveden s voljenim osobama'
Foto: Privatni album / Armin Muzaferija na turneji u Velikoj Britaniji

Armin Muzaferija obradovao je publiku novom kompozicijom Lasto mala.

Tekst je radio prof. Džemaludin Latić, muziku Alen Lemešević, a aranžirao je Adnan Mušanović.

Pjesma i video na najljepši način promoviraju bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju, a zanimljivo je da je ona snimljena prije tri godine.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

 "Još jednom sam dokazao da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu. Osjetio sam da je sada vrijeme da je objavim", kaže Armin Muzaferija.

Video je sniman u Etno Begovom selu u Nišićima, a u njemu se pojavljuju članovi benda Armina Muzaferije, kao i akademski glumci Elmir Krivalić i Merjem Šiljak. Kako kaže Muzaferija, pjesma Lasto mala predstavlja odu bosanskoj ženi, a nosi pregršt emocija.

Spot koji je snimljen pod rediteljskom palicom Murisa Beglerovića i agencije Gotiva predstavljen je u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima. Promociju je uživo prenosila televizija Hayat.

"Nismo slučajno odabrali Saburinu kuću kao mjesto promocije, jer njen ambijent odgovara pjesmi i spotu. Zahvalio bih se na pomoći BH Telecomu, Vladi ZDK i firmi Applause na pomoći u realizaciji ovog projekta. Poruka pjesme, koju smo dočarali i u spotu, jeste da cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama, te da nikada ne dođemo u situaciju da cijenimo stvari tek kada ih izgubimo. Važno je da cijenimo poklone koje nam Gospodar šalje i koje nam život donosi, da budemo zahvalni na svim blagodatima koje smo dobili od Boga, posebno na ljudima koji nas vole i koji nam posvećuju svoje vrijeme", govori Muzaferija.

Promocija nove pjesme Armina Muzaferije

Armin će u narednom periodu imati veliki koncert na Bajramskoj akademiji u njemačkom Heilbronnu, a prvi dan Bajrama će nastupiti u Srebreniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije