Ahsoka: Objavljen je trailer za još jednu seriju iz Star Wars univerzuma

0
Radiosarajevo.ba
Ahsoka: Objavljen je trailer za još jednu seriju iz Star Wars univerzuma
Foto: Prtscr / Youtube / Ahsoka Tano

Ahsoka Tano konačno je u centru svjetske pažnje, s prvim trailerom za željno iščekivanu seriju. Trailer je debitirao na Star Wars Celebration događaju u Londonu u petak.

Rosario Dawson, koja glumi naslovnu junakinju (koju je prethodno glumila u epizodama The Mandalorian i The Book of Boba Fett) popela se na pozornicu kako bi pomogla u predstavljanju plakata, datuma izlaska serije (august 2023.) i prve snimke.

U međuvremenu, kolegica Mary Elizabeth Winstead najavila je svoju prethodno tajnu ulogu, onu revolucionarne vođe Here Syndulle.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

"Nešto dolazi, nešto mračno, mogu to osjetiti", kaže Ahsoka u traileru koji prikazuje brojne bitke svemirskih brodova, obilje akcije svjetlosnim mačevima i - naravno - mršavog robota.

Snimka je u publici izazvala uzdahe i klicanje, s Rayem Stevensonom kao Sithom koji siječe pobunjenike crvenim mačem i koristi Silu da uguši jednog.

Uz Dawn i Winstead, u seriji glume Ivanna Sakhno, Natasha Liu Bordizzo i Eman Esfandi kao obožavateljima omiljeni animirani lik Ezra Bridger. Hayden Christensen se vraća kao Anakin Skywalker.

Ahsoka je došla iz svijeta animacije, gdje je debitirala u Ratovima zvijezda: Ratovi klonova.

Dave Filoni, jedan od ključnih arhitekata Disney+ serija iz univerzuma Ratova zvijezda, kreator je lika i pokretačka je snaga iza Ahsoke kao scenarista i izvršnog producenta. Filonijev SW partner Jon Favreau izvršni je producent serije. Peter Ramsey, koredatelj Oscarom nagrađenog Spider-Man: Into the Spider-Verse, jedan je od redatelja prve sezone serije.

Favreau je prethodno opisao seriju kao Filonijev "magnum opus" nakon što je toliko godina proveo u galaksiji Ratova zvijezda, prvo u animaciji, a kasnije u akciji uživo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije