Adi Šoše za Radiosarajevo.ba: Moja saradnja s Tonyjem Cetinskim je najčudnija ikad

0
A. Vatreš
Adi Šoše za Radiosarajevo.ba: Moja saradnja s Tonyjem Cetinskim je najčudnija ikad
Foto: Tuzlanski.ba / Adi Šoše

Sve popularniji mladi bh. pjevač Adi Šoše prije nekoliko dana objavio je dugo najavljivani duet s Tonyjem Cetinskim.

Pjesma Sve ili ništa, autora Amila Loje, naišla je na odlične reakcije i vrlo brzo ušla u trending.

Ideja za duet

O samoj pjesmi, njenom nastanku, saradnji s Cetinskim, ali i budućim planovima, Adi Šoše je govorio za portal Radiosarajevo.ba.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

"Drago mi je, prije svega, da je pjesma konačno vani, jer mi smo je snimili prije skoro tri godine i ona je prolazila kroz mnogo tih procesa prije samog izdavanja. Vidim i po komentarima da publika lijepo reaguje", rekao je Šoše za Radiosarajevo.ba.

Ideja za duet s Tonyjem došla je upravo od autora pjesme i zajedničkog saradnika Amila Loje.

"Tony i Amil su sarađivali na tri ili četiri pjesme, a Amil je autor skoro svih mojih pjesama. To je ta neka konekcija. On je tu pjesmu napravio prije neke četiri godine. Ja sam snimio demo čisto da vidimo kako mi leži. Onda je on poslao pjesmu Tonyju bez nekog pritiska. Njemu se svidjela, jedna stvar je vukla drugu i došli smo na ideju da radimo duet. Snimili smo ga i onda smo čekali neke tri godine da pjesma izađe".

Ono što je interesantno u cijeloj priči je da se Adi i Tony još nisu fizički upoznali.

"Nismo se još uvijek upoznali. To je najčudnija vrsta saradnje svih vremena (smijeh). Siguran sam da će to biti uskoro, jer sam pozvan da budem gost na Tonyjevom koncertu u zagrebačkoj Areni u maju. Nadam se da će se taj naš susret desiti i ranije".

Spot je rađen uz pomoć umjetne inteligencije i na ideju Cetinskog, koji ne krije kako je veliki zaljubljenik u novu tehnologiju. Priča spota prati dvojac koji se budi iz hibernacije u novom svijetu gdje počinje borba preživljavanja između njih i strojeva, tj. vojske robota.

Adi Šoše

"Spot je vrlo interesantan. Ja bih možda više volio da smo fizički bili prisutni u tom spotu, a ne ovako preko umjetne inteligencije. Počeli smo raditi spot u ljeto prošle godine i nekako nismo mogli da nađemo vremena. Obojica smo bili zauzeti i došli smo na ideju da radimo ovakvu vrstu spota".

Adi je trebao biti Tonyjev gost na koncertu povodom obilježavanja 40. godišnjice Olimpijade u Sarajevu, ali to se neće dogoditi jer je koncert otkazan. Narednu priliku imat će u maju na koncertu Cetinskog u Zagrebu.

"Vidio sam da su reakcije podijeljene što se svega toga tiče. Ne bih da komentarišem tu odluku. Meni je bila čast da se pojavim. Prihvatio sam njegov poziv i tu smo trebali otpjevati dvije pjesme. Šteta, ali bit će prilike. Ta zagrebačka Arena isto jako lijepo zvuči, mora se reći".

Novi album

Šoše s Amilom Lojom uveliko radi na svom drugom albumu.

"Mi smo tim koji super funkcioniše skupa. Radimo drugi album i on je već 70 posto završen. Ovaj mjesec snimamo spot za prvi singl s novog albuma. Pjesma izlazi vrlo vjerovatno krajem mjeseca ili početkom marta. U aprilu već imamo spremne dvije pjesme koje će izaći. Pred ljeto još dvije. Plan je uraditi tih nekih šest pjesama i onda ući u tu ljetnu turneju, a zatim s dvije pjesme do kraja godine kompletirati album".

Prisjetio se Šoše i saradnje s popularnom grupom Miligram, čiji je član bio kraći period prije korone. Za to vrijeme nastale su hit pjesme Karotida i Crna kutija.

"To je trebala biti jedna jako lijepa saradnja. Sve je išlo u tom nekom pravcu, ali nas je korona nekako stopirala. Taman kad smo 'raširili krila' i trebali da 'letimo', sve je stalo. Sigurno da je ta saradnja imala neki lijep uticaj na moju karijeru, ali da je mogla više – mogla je. Neću se žaliti. Lijepo iskustvo. Mnogo toga sam naučio o poslu iz toga i bez obzira što nije dugo trajalo ja sam zahvalan na tom kratkom vremenu koje sam proveo u bendu".

Adija od prvog pojavljivanja, zbog boje glasa, ali i izuzetnih vokalnih mogućnosti, porede sa Tošetom Proeskim. To mu mnogo imponuje, jer mu je Proeski jedan od muzičkih uzora.

"To traje cijelu moju karijeru. Jako lijepo kad te porede s čovjekom koji je vrlo moguće najbolji pjevač pop muzike ikada na ovim prostorima. Puno mi to znači, ali bih htio da me ljudi pamte kao mene, a ne nekoga ko liči na nekoga. Veći mi je fokus da izgradim lični brend, ali Toše Proeski će zauvijek biti moja inspiracija. Zahvalan sam što me porede s takvom veličinom", dodao je Šoše na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije