Adi Mulahalilović objavio novu pjesmu i video: 'Poleti' je posvećena raji koja su preživjela rat

3
Radiosarajevo.ba
Adi Mulahalilović objavio novu pjesmu i video: 'Poleti' je posvećena raji koja su preživjela rat
Foto: Prtscr / Youtube / Adi Mulahalilović i 'Poleti'

Sarajevski kantautor Adi Mulahalilović, nekadašnji klavijaturist i dio kreativnog tima popularne grupe Hari Mata Hari iz jugoslavenske ere, objavio je novu pjesmu i video Poleti.

Adi Mulahalilović, autor i producent koji već dugo živi u Kaliforniji, nakon skoro 15 godina odsutnosti sa scene je sredinom prošle godine predstavio album Muzikanti.

Album je snimljen potpuno akustično s 30 muzičara iz 20 zemalja svijeta, ovih dana je upotpunjen novim video snimkom Poleti.

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

Ibrahimović o odluci da završi karijeru: "Bilo je teško zbog mog ega..."

"Pjesmu Poleti sam posvetio mojim prijateljima širom svijeta koji su preživjeli rat i nikada više nisu pronašli mir. Napisao sam je dragoj osobi oboljeloj od PTSD-a što je kod starije raje iz Bosne i Hercegovine manje-više kolektivna dijagnoza, pa tako i moja", rekao je Adi. 

Zanimljivost je da na potpuno akustično snimljenom albumu Muzikanti možemo čuti neke od najboljih svjetskih solista, od madridske do brazilske, kolumbijske i argentinske filharmonije, zatim tamburaške, Flamenco i gypsy jazz virtuoze. 

"Vjerujem da prava pjesma u pravo vrijeme ima moć da izliječi srce i oplemeni dušu, unese svjetlo i razumijevanje među ljude. Pokušavam je napisati i donijeti zrno optimizma i ljubavi. Video prikazuje moj rodni grad i vrijednosti s kojima sam odrastao. Pjesmom Poleti bih svima na Balkanu poželio sreću i optimizam u Novoj Godini i da u njoj svi zajedno umjesto tjeskobe i straha, poletimo između pjesme i smijeha!", dodao je Adi Mulahalilović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije