Sramotno: Mural Balaševiću u Požegi nije potrajao ni dan

3
Radiosarajevo.ba
Sramotno: Mural Balaševiću u Požegi nije potrajao ni dan
Foto: Facebook / Mural Balaševiću u Požegi nije potrajao ni dan

Mural "Živeti slobodno" posvećen nedavno preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je Inicijativa za Požegu oslikala na Trgu slobode u tom gradu, za samo nekoliko sati je uništen.

Proteklih sewmica u više gradova u Srbiji, ali i u regionu, osvanuli su murali sa likom Balaševića i to kao omaž njegovoj dugogodišnjoj karijeri.

Jedan od njih je oslikala i Inicijativa za Požegu, međutim, nepoznati vandali su za samo nekoliko sati isti uništili.

Mural Balaševiću u Požegi nije potrajao ni dan - undefined

Foto: Facebook: Mural Balaševiću u Požegi nije potrajao ni dan

Muralom na kome je oslikan Đorđe Balašević Inicijativa za Požegu htjela je da iskaže poštovanje prema umjetniku i posvetila ga svima koji veličaju ljubav, slobodu, život.

“Mi smo, kao Inicijativa za Požegu, nacrtali, i neko vreme smo dežurali, jer smo sumnjali da ima ovih “nju-ejdž” četnika, fašista i slično, koji bi tako nešto mogli da urade. Mi smo do sinoć u devet sati pratili, gledali, nakon čega smo otišli. Ipak, nakon toga su nepoznata lica sve uništila. Nacrtali su falusni simbol ispod poruke “Živeti slobodno””, kaže za portal Nova.rs Bogdan Radovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije