Prvi snimci sa mjesta tragedije gdje je Baldwin ubio snimateljicu

0
Radiosarajevo.ba
Prvi snimci sa mjesta tragedije gdje je Baldwin ubio snimateljicu
Print Screen / Detalj sa mjesta gdje se ubistvo dogodilo

Tragedija se dogodila na snimanju filma "Rust" (Hrđa), kada je proslavljeni holivudski glumac Alec Boldwin ubio svoju kolegicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

U saopštenju iz produkcije filma "Rust" ("Hrđa") navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja, pišu Novosti.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Snimateljica Halyna Hutchins je rođena u Ukrajini 1979. godine. Odrastala je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu.

Pohađala je Kijevski nacionalni univerzitet i diplomirala međunarodno novinarstvo pre nego što je počela da radi na britanskim dokumentarnim produkcijama kao istraživački novinar.

Kasnije se preselila u Los Angeles i diplomirala na Konzervatorijumu Američkog filmskog instituta 2015.

Godine 2018. bila je snimateljica u laboratoriji "21st Century Fox DP", a godinu dana kasnije izabrana je za jednu od zvezda u usponu časopisa "American Cinematographer".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije