Poslušajte originalnu muziku iz "The Books of Knjige: Slučajevi pravde"

Radiosarajevo.ba
Poslušajte originalnu muziku iz "The Books of Knjige: Slučajevi pravde"

Na zvaničnom YouTube kanalu The Books of Knjige, objavljen je album originalne muzike filma “Slučajevi pravde” koji je komponovao Nemanja Nedeljković Nemus iz niškog sastava Stereo Banana.

“Iako je praksa je da muzika gura promociju filma dok traje bioskopska distribucija, sticajem okolnosti tek sada objavljujemo ovaj album.  Prerani odlazak Nebojše Glogovca nas je poremetio da to uradimo ranije, jer je upravo prvi singl trebala biti numera ‘Disko Betangin’ u kom je semplovan njegov glas. Činilo nam se neumjesnim da se koristi taj užasni trenutak u promotivne svrhe, pa smo čitavu stvar odložili na neodređeno vrijeme”, kazao je Zoran Marković Zonjo, režiser filma.

“Veliki sam fan sedme umjetnosti, a odavno pratim rad Buksovaca. Kad sam dobio ponudu od Zonja da radim muziku za ovaj film nisam imao dilemu. Njihov ludi scenario je bio dovoljna inspiracija za pravac djelovanja, pa je tako nastala stilski raznovrsna muzika koja je za potrebe albuma protkana semplovima iz filma”, kaže autor Nemanja Nedeljković, kome je ovo prvi rad na nekom soundtracku.

Pored specijalno komponovane muzike, u filmu se mogu naći i dvije pjesme koje nisu dio ovog albuma. Riječ je o numerama mostarske grupe Zoster “Ja znam da izgledam”, i duetu sarajevskih grupa Letu Štuke i Dubioze Kolektiv “Zemlja gori”.

“Ove pjesme su uvrštene u materijale pomenutih grupa i već postavljene na netu, pa je bilo po malo besmisleno, a i komplikovano iz ugla autorskih prava da se pojave na ovom albumu. Željeli smo i staviti akcenat na sjajan Nemusov rad koji je uspješno odgovorio zadatku da napravi produkcijski moderan soundtrack, ali sa retro feelingom. Ko je zavolio film sigurno će voljeti i ovu muziku, a onaj kome se film nije svidio, postoji šansa da kroz ovaj album revidira stavove”, zaključuje Zonjo.

Kompletan film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” može se takođe naći na YouTube kanalu Buksovaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije