Pogledajte trailer za film 'General': Glavnog junaka Antu Gotovinu igra Goran Višnjić

Radiosarajevo.ba
Pogledajte trailer za film 'General': Glavnog junaka Antu Gotovinu igra Goran Višnjić

Početkom augusta u hrvatska kina stiže dugo očekivani film 'General' posvećen liku i djelu hrvatskog vojnog zapovjednika Ante Gotovine.

Film je već prikazan na pulskom festivalu gdje i nije pobrao pretjerano visoke ocjene kritičara, no sigurno je da će imati dobru gledanost u kinima.

Uz trailer koji je objavljen na Youtubeu stoji da je 'General' film raskošne produkcije koju hrvatska kinematografija do sada nije vidjela.

'General' je sniman na autentičnim lokacijama na kojima je bila prisutna i Hrvatska vojska koja je pomogla realizaciji filma i tehnikom i ljudstvom.

Pendeš odobrila korištenje tenkova iz Mostara za film 'General'

Slavni Goran Višnjić tumači glavnu ulogu Ante Gotivine, kontroverznog vojskovođu koji je godinama bježao od optužnice haškog tribunal za ratne zločine.

Zanimljiv je odabir glumaca u ulogama ostalih generala Hrvatske vojske: Mustafa Nadarević je general Janko Bobetko, Tarik Filipović igra generala Davora Domazeta Lošu, a Boris Svrtan general Antu Rosu.

'General' je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije