Plastic people / Plastika kao tema nove pjesme benda BruhuUhu

20. 09. 2021. u 10:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Plastic People je nova pjesma zeničke grupe Bruhuuhu, za koju je snimljen i video spot. Pjesma je producirana u studiYo Active, a video je kreirala banjalučka umjetnica Tajana Dedić Starović, koja djeluje pod imenom Artist At Camera.

Spot za pesmu "Plastic people" odražava kompletnu tematiku pesme, predstavlja jedan drugačiji "novo-normalni" svet, pomalo izopačen, plastičan. Motivi, scene i kompletan vizuelni identitet spota prikazuje sirovost i surovost naše stvarnosti, dimenzije onoga što je realno i subjektivnog doživljaja posmatrača se prepliću i tako kreiraju ovaj sveopšti cirkus koji smo u spotu i prikazali, a koji je zapravo reakcija na celokupnu trenutnu globalnu situaciju. Spot je poprilično slojevit i može se preneti na razlčite aspekte društvenih okolnosti. Želim da se zahvalim momcima iz benda na profesionalnosti i poverenju, statistima koji su uložili deo sebe i svoje ličnosti u ovaj projekat i ostalim saradnicima - objašnjava autorica videa, Tajana Dedić Starović/Artist At Camera.

Makeup dizajn glumaca u spotu je kreirala BH umjetnica Katherine Lee. Izuzev benda u spotu glume Berina Lušija, Asmir Mahalbašić, Kenan Beganović i Dženan Pjanić. ArtWork za naslovnicu je kreirao Dario Kustura.

Pjesma na svojevrstan način govori o klimatskim promjenama i svemu sto čovjek negativno čini kako bi ubrzao propast prirode, te kako plastičnost postaje naša svakodnevica. Spotom je na umjetnički način dočarana plastičnost tijela i emocija.

Muziku radimo zbog vjerovanja da možemo utjecati na promjene društva i pojedinca. Ukoliko ovom pjesmom promijenimo promišljanja barem jednog pojedinca, smatrat ćemo to velikim uspjehom - kaže bend Bruhuuhu.


Bruhuuhu je bend nastao 2018. godine u Bosni i Hercegovini  kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzumiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Bruhuuhu je je bio nominovan za MusicAwardsCeremony 2020 (MAC)  u kategoriji „Novi izvođač“.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: muzika Bruhuuhu

NEMA KOMENTARA