Euforija uz Last location: Hiljade građana čekaju nastup Čole i Novu godinu

Radiosarajevo.ba
Euforija uz Last location: Hiljade građana čekaju nastup Čole i Novu godinu
Do novogodišnjeg odbrojavanja u Sarajevu ostalo je vrlo malo vremena, a u ovim trenucima, simbolično, bend Last Location je izašao na binu, kao posljednji bend za zagrijavanje prije spektakularnog koncerta Zdravka Čolića.

Naravno veliki broj turista i građana iščekuje nastup regionalne muzičke zvijezde Zdravka Čolića, koji će sve prisutne u centru Sarajeva uvesti u novu godinu, a još ranije tokom dana na trgu ispred Sarajevo City Centra sve je bilo spremno za početak koncerta.

Prije Zdravka Čolića na binu se popeo još i DJ Drop Department, koji je turiste i građane zabavljao do prije nekoliko trenutaka, a sve je i zvanično spremno za vjerovatno najiščekivaniji događaj ovog decembra u BiH.

Na terenu se nalazi i veliki broj pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo koji osiguravaju cijeli teren i vrše brojne preglede, kako bi sarajevski doček nove godine bio potpuno siguran.

U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet s krova hotela Holiday.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Zbog javnog dočeka Nove godine dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu danas je blokiran od 17 do 3 sata ujutro.

Građane podsjećamo i na to kako će do privremene obustave saobraćaja doći u ulicama Magribija, Kotromanića, Dolina, Augusta Brauna, Kralja Tvrtka, Hercega Stjepana, Safeta Mujića, Zmaja od Bosne, Maršala Tita, Hiseta, Vrbanja, Fra Anđela Zvizdovića, Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Valtera Perića, Franca Lehara, Halida Kajtaza - I transferzala, Roberta C. Frasurea, Mustajbega Fadilpašića, Koste Hermana, Vrazova, Hamida Dizdara, Turhanija, Đoke Mazalića i Kalmija Baruha.

Uoči nove 2018. godine glavni grad Bosne i Hercegovine posjetio je veliki broj turista, što je i zabilježeno okom naše kamere. Turisti su tokom dana uživali u znamenitostima Sarajeva, nakon čega su se sa brojnim drugim građanima okupili na trgu ispred SCC-a kako bi zajedno dočekali novu, 2018. godinu.

Ulice Ferhadija, Sarači te prostor oko Sebilja potpuno su ispunjeni stranim i domaćim turistima. Posjeti turista dodatno je pogodovalo lijepo i sunčano vrijeme i temperature do 5 C u glavnom gradu BiH.

Počelo je odbrojavanje do dolaska nove, 2018. godine u Sarajevo i BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije