Mark Blum / Od koronavirusa preminuo glumac iz popularne Netflixove serije

27. 03. 2020. u 07:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 36

Glumac Mark Blum, poznat po svom pozorišnom radu, filmu Krokodil Dundee i Netflixovoj seriji You, umro je u 69. godini zbog komplikacija od koronavirusa. Blumova supruga Janet Zarish potvrdila je ovu vijest za Fox News.

"Moj je suprug preminuo jučer, 25. marta, od komplikacija izazvanih koronavirusom. Umro je u New York-Presbyterian bolnici", napisala je u mailu.

Izvršna potpredsjednica SAG-AFTRA Rebecca Damon također je potvrdila ovu vijest na Twitteru, napomenuvši da je Blum bio u odboru te organizacije.

"Pišem s takvom dubokom tugom da je naš prijatelj i bivši član uprave Mark Blum preminuo od komplikacija izazvanih koronavirusom. Mark je bio od 2013. do 2017. godine posvećeni član Saveza za filmske glumce i član odbora SAG-AFTRA. Bio je najbolji u spajanju i zagovaranju članova. Mi koji smo imali dovoljno sreće da ga poznajemo pamtit ćemo ga kao nadarenog glumca, učitelja, vjernog prijatelja i predivnog čovjeka."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA