Novi spot Zdravka Čolića "Tebe čuvam za kraj": Pjesma koja je hit regije

Radiosarajevo.ba
Novi spot Zdravka Čolića "Tebe čuvam za kraj": Pjesma koja je hit regije
Foto: Aleksandar Kerekes Keky / Zdravko Čolić - fotografije sa snimanja spota "Tebe čuvam za kraj"

Snimljen je novi spot Zdravka Čolića  za pjesmu koja je već postala radijski hit u regionu - Tebe čuvam za kraj ”.

Spot je sniman je u Lisabonu, jednom od najlepših pomorskih gradova Europe. Uživajući u prelijepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pjesme "Tebe čuvam za kraj", čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus. 

Na spotu se mijenjaju slike lokacija i na najživopisniji način oduševljavale osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.

"Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu. Žanr pesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polu-brazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon- otkriva nam Čolić.

Zdravko Čolić - fotografije sa snimanja spota

Foto: Aleksandar Kerekes Keky: Zdravko Čolić - fotografije sa snimanja spota "Tebe čuvam za kraj"

Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prijestolnice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž. Sklapa ih u mozaik i traži onu pravu fotografiju koja će u ovoj igri svjetlosti i sjenki sklopiti mapu, Zdravko nas na slikovit način na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj.

"Lijep je osjećaj znati da je Zdravko pjevao moju pesmu. Kao mali, volio sam skupljati sličice, pa sam to prenio i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pjesma 'Tebe čuvam za kraj'“, otkriva autor pjesme Miroslav Rus.

Aranžman za pjesmu potpisuje Nikša Bratoš. Ovo je četvrta ekranizacija pjesme sa novog albuma “Ono malo sreće” , prvog zajednickog regionalnog izdanja dvije najveće izdavačke kuće PGP RTS i Croatia Records.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije