No Rules predstavili novi spot

Radiosarajevo.ba
No Rules predstavili novi spot
0 / No Rules

Bend No Rules iz Tuzle predstavlja videospot singla “Nepotizam”, koji je objavljen na četvrtom studijskom albumu “Na cesti bola”.

Aktuelan album grupe No Rules - ‘’Na cesti bola’’ objavljen je prije dvijegodine, a bend ga je promovisao brojnim koncertima po čitavoj regiji. Pjesma “Nepotizam” je snimljena u studiju “Pogon” u Tuzli pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za glazbu, tekst i aranžman je zaslužan frontmen, vokal i gitarist No Rules-a, Goran Čampara.

Nepotizam oslikava društveno stanje beznađa u BiH, ali se lako može prenijeti na cijelu regiju. Riječ je o dječjoj pjesmici, o šumskim zvijerima te nepotizmu koji vlada između medvjeda, lavova i vukova u šumskom carstvu, a opisan je na iznimno sarkastičan način. Svako uspoređivanje likova u spotu sa stvarnim likovima iz života je slučajno.” – kaže Goran Čampara.

Spot je snimljen u Tuzli u režiji i produkciji Damira Nezirovića te uz pomoć prijatelja benda No Rules koji su glumili u njemu. 


Bend No Rules osnovan je 1999. godine u Tuzli. Iza sebe ima četiri studijska albuma – “Pasje vrijeme” (2003.), “Probaj me” (2007.), “Homesick Blues” (2010.) i “Na cesti bola” (2017.). Godine 2004., bend je osvojio prestižnu muzičku nagradu, Davorin“, kao Najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu bend je nominiran i 2008. u kategoriji Rock album godine, zajedno s bendovima Hladno pivo i Disciplina kičme.

Nastupili su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su (2007.) nastupili kao predgrupa slavnom bendu Deep Purple. Četvrti studijski album benda No Rules, “Na cesti bola“, odlično je prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i muzički kritičari – uvršten je u petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine po po izboru portala Glas.ba.

No Rules nastupa u sastavu – Goran Čampara (vokal, gitara); Sanin Imamović (solo gitara); Denil Babović (bass gitara); Sead Hadzić (bubnjevi).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije