Angelina Jolie iznenadila dječake koji su prodavali limunadu

Radiosarajevo.ba
Angelina Jolie iznenadila dječake koji su prodavali limunadu
Foto: Twitter / Angelina Jolie

Popularna glumica i humanitarka Angelina Jolie donirala je neotkrivenu sumu novca dvojici dječaka koji su prodavali limunadu na ulici kako bi pomogli ljudima koji pate zbog humanitarne krize u Jemenu.

Britanski školarci, šestogodišnjaci Ayaan Moosa i Mikaeel Ishaa iz istočnog Londona, najbolji su prijatelji i postavili su štand za prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe u julu nakon što su saznali za krizu.

Otac jednog od dječaka, 37-godišnji Shakil Moosa, rekao je za CNN da je filmska zvijezda prije tri sedmice kontaktirala porodicu putem svog agenta i ponudila da uplati donaciju.

Ayaan Moosa i Mikaeel Ishaa - undefined

Foto: Instagram: Ayaan Moosa i Mikaeel Ishaa

Jolie je dječacima poslala i pismo zahvalivši im se na trudu i izvinjavajući se što nije mogla biti tamo lično da kupi njihovu limunadu.

"Bila je nevjerojatna. To je nadrealno. Ona nije samo zvijezda, govorite o jednom od važnih imena na planeti. Ona je fenomenalna", rekao je Moosa.

U videu na Instagramu djeca su se zahvalila glumici.

"Zdravo Angelina, ja sam Ayaan. I ja sam Mikaeel. A mi smo dječaci LemonAid-a. Samo smo htjeli zahvaliti što ste donirali za našu svrhu", rekli su u videu.

Dodali su da bi joj rado prodali čašu limunade kad bude u Londonu.

Jolie, koja je specijalna izaslanica UNHCR-a, ranije je govorila o sukobu i siromaštvu u bliskoistočnoj zemlji, koji su decenijama bili zahvaćeni građanskim nemirima.

Dječaci su, kada su čuli kako ljudi žive u Jemenu, bili tužni i odlučili pomoći. Do sada su pomogli prikupiti 70.000 funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije