Milioner u ludnici zbog šopinga

Radiosarajevo.ba
Milioner u ludnici zbog šopinga

Tekst bez intervencija prenosimo sa Kurir-info.rs

Multimilioner Ed Bazinet prebačen je u psihijatrijsku bolnicu pošto je tokom novogodišnjeg vašara u Njujorku samo na sitnice slupao 20 miliona dolara, od toga 1,6 samo na luksuzne sapune. U manijakalnom pohodu zaustavio ga je asistent koji je otkazao ostale porudžbine, a Bezinet je, potpuno rastrojen, prebačen u psihijatrijsku bolnicu.

Tajkunu je dijagnostikovana manijakalna depresija, koja se manifestuje ekstremnim promenama raspoloženja, od teške depresije do ekstremne euforije. Jedan broj osoba s ovim poremećajem oseća samo depresiju, a tek povremeno upada u maničnu fazu, u kojoj je Bazinet bio upravo kad je došao na njujorški vašar. On je, u euforiji, stihijski ulazio u prodavnice i kupovao sitnice za pokućstvo, šerpe, lonce, tiganje, ali i gomile luksuznih sapuna i skupocene štofove.

Dizajner Nima Oberoj kaže:
- Ušao je u radnju i rekao - daj mi od ovog 1.000 komada, od onoga 1.000 komada. Nije gledao cenu.“ Kupio je oko 96.000 komada sapuna i vešalica za garderobu marke „elizabet v“!“

Ovaj njujorški tajkun je novac zaradio prodajući cvetne aranžmane i kičaste figurice od porcelana. Njegovo bogatstvo procenjuje se na oko 100 miliona dolara. Sa svojim partnerom, fotografom, živi u luksuznom petospratnom penthausu na Menhetnu, vrednom 28 miliona dolara. Društvo im prave dve mačke. Na pitanje kako se oseća u tako luksuznoj kući, jednom je rekao:
- Kao riba u staklenoj tegli.

U Parizu potrošio 39,4 miliona
Bazetu ovo nije prvi put da upadne u euforiju i bez ikakve kontrole pokupuje sve što mu dopadne šaka. Sličnu epizodu imao je prošlog meseca u Parizu, gde je za dan potrošio čak 39,4 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije