Dolcela recept | Domaća verzija omiljenog deserta: Kinder milch schnitte

Sponzor rubrike: Dolcela. Imaš pravo na slatko!
Ako volite klasičnu Kinder Milch-Schnitte, onda će vas ova domaća verzija oduševiti! Ovaj kremasti i lagani kolač savršen je za sve generacije i idealan za osvježenje u toplim danima. Spoj mekanog kakao biskvita i lagane mliječne kreme čini ga neodoljivim slatkišem.
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašičica glatkog brašna Podravka
- 1 kašičica vanilin šećera Dolcela
- 2 velike pune kašike kakaa u prahu Dolcela
- na vrh noža prašak za pecivo Dolcela
- 5 kašika šećera ( kristal)
Krema
- 250 ml šlaga 5+ Dolcela
- 1 šlagfix Dolcela
- 2 velike kašike tekućeg meda
- 1 vanilin šećer Dolcela ili limun šećer Dolcela
Priprema:
Napravite biskvit – Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte mlijeko i ulje, a zatim prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Lagano sjedinite i pecite u plehu na 180°C oko 15 minuta.

Policajka u Splitu ubila pljačkaša banke
Pripremite kremu – Želatinu otopite u mlijeku prema uputama. Umutite slatko vrhnje, dodajte mascarpone i med, a zatim umiješajte otopljenu želatinu.
Složite kolač – Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela. Premažite donji sloj kremom, poklopite drugim slojem biskvita i lagano pritisnite.
Ohladite i poslužite – Kolač stavite u frižider na nekoliko sati kako bi se stegao, a zatim ga narežite na komade i poslužite.
Savjeti za savršen rezultat:
- Za još bogatiji okus, dodajte malo ekstrakta vanilije u kremu.
- Biskvit prije mazanja možete lagano poprskati mlijekom kako bi bio sočniji.
- Umjesto mascarponea, možete koristiti krem sir za nešto drugačiju teksturu.
Ovaj domaći Kinder Milch-Schnitte kolač donosi pravi okus djetinjstva i savršen je za svaku priliku. Isprobajte recept i uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.