Nargila respiratori s okusom nutele

Dragan Bursać
Nargila respiratori s okusom nutele
Foto: Facebook / Arnel ISak

Lomi ga sad, Arnele! Pokaži svima da tvoje znanje, sticano diljem svjetskih nargila ratišta u šiša-barovima, bazenima, džakuzijima i na dimnim dernecima nije uzaludno! Pokaži svijetu kako to rade mlade snage, koje dolaze direktno s terena iz bitke za svako grlo, za svako plućno krilo i za svaku bronhiju od Kladnja preko Tešnja, Breze do sve do Zenice i Doboja.

Arnel Isak je prvi čovjek odbrane od koronavirusa u Zeničko-dobojskom kantonu. Arnel Isak je hrabro stao na prvu crtu bojišnice u srcu naše Bosne i Hercegovine i rekao - NE, nećeš proći beštijo virusna! Arnel Isak je, za one koji ne znaju, postao i zvanično Komandant Civilne zaštite Kantona. Tako je, sve velikim slovom!

Arnel Isak je čovjek, dobro, to je momak koji će srce naše zemlje spasiti od virusa. A, kako mi se čini, jedini je od svih silnih ministara, premijera, dopremijera i ostale bratije kvalifikovan za respiratorni sistem i ostale džidžabidže u okolini grla, usta nosa i pluća. Arnel je prvi nemedicinski čovjek koji radi u struci, kada je koronavirus u pitanju.

Jer Arnel Isak, iako mlad, ima iskustva. Zna znanje, što bi mladi danas rekli.

Priča o alhemičaru Arnelu

Arnel je kralj šiše. Doslovno tako. Čak mu se i jutjub kanal zove "Arnel KingShisha", pa ko voli nek' izvoli. Tamo će naći sve o Arnelovim genijalnim sposobnostima u pravljenju nargila, ali ne samo to - moći će gledalac vrli u samoizolaciji da pogleda i kako se alhemičar Isak junior poigrava sa ukusima, mirisima i bojama. Imate sve, od okusa nutele do kupusa. Arnelov patent. Mag, car, otkrovenje!

I sad mi recite kako se mladim ljudima ne daje šansa da pokažu sav svoj potencijal na ovim i sličnim poslovima. Dobro, ovo je Arnelu drugi posao u životu. Prvi je bio, paaa… Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija ZD kantona, kao kadar A-SDA. Što bi se reklo, odmah je iz školske klupe, preciznije iz džakuzija sve sa šišom bačen u vatru. U glavu. Na funkciju. 

I izgleda se toliko dobro snašao na predhodnom poslu da od jučer i zvanično rukovodi i komanduje odbranom Kantona, preciznije odbranom 400 hiljada ljudi od trenutno najpodmuklijeg neprijatelja na svijetu, COVID-19. 

Lomi ga sad, Arnele! 

Pokaži svima da tvoje znanje sticano diljem svjetskih nargila ratišta u šiša-barovima, bazenima, džakuzijima i na dimnim dernecima nije uzaludno! Pokaži svijetu kako to rade mlade snage, koje dolaze direktno s terena iz bitke za svako grlo, za svako plućno krilo i za svaku bronhiju od Kladnja preko Tešnja, Breze do sve do Zenice i Doboja. Mlad si, ne treba ti ona maska. Kad je nema Fadil Novalić, a može ti biti, da prostiš ćaća, šta će tebi. Samo duneš iz one nargile i eto ti zaštite. 

Prijatelj mi reče, ako Arnel ne napravi respirator, naš domaći bosanski, niko neće! Još na njega može i instalirati sekciju sa okusima - od narečene nutele ili za starije koronaše tu je familijarni kupus. Može, vala, prepraviti i sve one svoje divne nargile u respiratore. Mi drugih nemamo. Mislim, respiratora. Čuli ste to, šuškalo se prije naivno da nam zemlja ima više ministara na svim nivoima nego ispravnih respiratora, no ja se bojim da Arnel ima više šiša no' što je u nas respiratora. 

I šta se čudite, ibretite i krstite, o vi zli? Šta se zapitkujete, kako je moguće da nam Arnel komanduje antikoronaškom odbranom gradova po Bosni? To samo ljubomora pusta iz vas progovara! 

Korona na leđima, ja i babo sami 

Onomad je mladi Arnel rekao komentarišući naslove u medijima, kako nije očekivao da će naići na ovoliku pažnju javnosti:

Ako je jedino sporna nargila, trend koji je popularan u svijetu, s kojom sam snimao klipove, onda se time ponosim!“ 

Tako je Arnele, ponosu naš! 

I samo da znate, možda, ali samo možda, ako bi se slučajno desilo da Arnel nešto i ne zna, a može se to desiti mladiću od 20 i kusur godina, tu je džoker pozovi, koji je Arnel odavno patentirao u političkoj komunikaciji. Za one koji ne znaju ili su zaboravili Arnel je na pitanje nekog zlosrećnog novinara oko nekih tamo tendera, nekih ugrađivanja, nekih građevinskih poslova negdje, biće to u Tešnju, novinaru rekao: 

"Mislim da je nabolje da to pitate mog babu, on bi mogao znati,” rekao je tada ministar Isak. 

Za neupućene, ako ima takvih, veliki babo, stručnjak i navedeni znalac je kantonalni skupštinski zastupnik Ramo Isak, inače predsjednik KO A-SDA ZDK i posve logično, ministrov otac. 

I da vam kažem, u pravu je trenutni Komandant civilne zaštite ZD Kantona. Jer, ako on i njegov babo ne mogu riješti ovu sitnicu, doslovno nanometarsku sitnicu od viruščića poslije silnih spektakularnih tendera građevinskih o kojima je pisao onaj izdajnički Žurnal, ja ne znam ko drugi može zaustaviti koronu. 

Na kraju, budimo iskreni. Zapitajmo se, koliko nas dobija glupave savjete od ljekara, te peri ruke, te nosi masku, te nosi rukavice, te nemoj ovo, nemoj ono, idi u izolaciju...a lijepo samo treba popušiti šišu sa nutelom, pa lagano u nove radne pobjede.

Arnel zna!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.   

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije