Foto / Životinjsko carstvo: Kako smo rasli uz najtanju čokoladu i famozne albume

28. 10. 2020. u 14:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Prva asocijacija na slatkiš iz djetinjstva mnogima je - Životinjsko carstvo. 

Generacije i generacije u bivšoj Jugoslaviji odrasle su uživajući uz "najtanju čokoladu na svijetu", a osim ukusa koji godinama privlači milione mališana ali i onih starijih, neizostavne sličice životinja i albumi su ono što je nerazdvojno od ove čokoladice. 

Historija Životinjskog carstva seže u daleku 1931. godinu kada je Kraš počeo s proizvodnju 15-gramske čokoladice. Sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća ona se počinje pakirati u prepoznatljivu ambalažu zajedno sa sličicama, a već početkom 60-ih godina Kraš otkupljuje prava i postaje vlasnik prepoznatljivog branda Životinjsko carstvo.

Iako se album tokom desetljeća nekoliko puta mijenjao, zadržao je jedinstvenu ideju edukacije o životinjama i njihovim staništima te nagrađivanja vjernosti potrošača. U tom smislu može se reći da je to najstarija nagradna igra na svijetu te jedna od najpopularnijih na tržištu naše regije. 

Za one malo veće „bebe“ Kraš je osim klasičnih albuma, izdavao i specijale, npr. provodom Svjetskoga nogometnog prvenstva.

Generacije potrošača odrasle su uz slatko iščekivanje popunjavanja albuma koji svakome donosi zasluženu nagradu – slatki paket Kraševih proizvoda, a ljubav prema životinjama, kroz slatki užitak, prenosi se s generacije na generaciju.

I to - od najranijeg djetinjstva: Naime, majke često izmjenjuju među sobom informaciju da je Životinjsko carstvo zbog svojih svojstava – jer je tanka i topiva te sadrži visok udio mlijeka – prva čokoladica koju daju svojim bebama.

Zahvaljujući kvaliteti, tradiciji i snažnim brendovima, Kraš je već dugi niz godina vodeći konditorski proizvođač u jugoistočnoj Europi.

Svoju povijest započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union osnovane 1911. godine. Kraš je danas suvremeno organizirana kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima tržišta. Matična proizvodnja smještena je u Zagrebu i objedinjava proizvodnju sve tri grupe konditorskih proizvoda:kakao proizvoda, keksa i vafla i bombonskih proizvoda.

Osim tvornica u Zagrebu, Kraš je vlasnik još dviju tvornica za proizvodnju keksa i vafla. Karolina d.o.o., Osijek, nalazi se u Hrvatskoj, dok je Mira a.d., Prijedor tvornica u Bosni i Hercegovini. Njihovim povezivanjem ostvaren je strateški cilj značajnog porasta udjela keksa i vafla na tržištu regije, te su stvorene pretpostavke za snažniji plasman ovog asortimana na sva izvozna tržišta.

Cjelokupna proizvodnja organizirana je sukladno svjetskim konditorskim standardima, pri čemu se primjenjuju najstroži zahtjevi za postizanje visoke kvalitete. Preko polovine ukupne proizvodnje Kraša plasira se na domaća tržišta, dok se ostatak uspješno izvozi.

Vrhunskoj kvalitet proizvoda na prvom mjestu

Od svojih početaka do danas Kraš razvija tradiciju proizvodnje temeljenu na vrhunskoj kvaliteti proizvoda i bogatstvu asortimana. Zahvaljujući savremenim tehnološkim mogućnostima, u kombinaciji sa znanjem i dugogodišnjim iskustvom stručnjaka, Kraš je svoj položaj izgradio na proizvodnji visokokvalitetnih slastica i njegovanju originalnih brandova. Kraševi brandovi ne drže samo vodeću poziciju u svojim proizvodnim kategorijama, već se nalaze i među najjačim markama u kategoriji robe široke potrošnje.

Upravljanje trajnim i jedinstvenim vrijednostima na način njihovog prilagođavanja modernom okruženju, područje je na kojem Kraš gradi svoju priču. Kraševi najjači brandovi vremenom su se mijenjali, prilagođavali i dobivali nova ruha, uz stalnu brigu o zadržavanju povezanost s krajnjim potrošačem i njegovim potrebama.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA