Za nastavak tradicije: Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće

0
Radiosarajevo.ba
Za nastavak tradicije: Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće
Foto: Mozzart / Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće

Fudbalski klub Unis u Vogošći postoji više od sedam decenija. Za to vrijeme iznjedrili su brojne uspješne igrače koji danas igraju za Želju, Sarajevo i druge premijerligaše...

Kako bi nastavili tu dobru tradiciju, posljednjih nekoliko godina fokusirani su na rad sa mlađim kategorijama među kojima se, kažu, kriju ozbiljni talenti.

Sa njima rade treneri koji ujedno igraju za prvu ekipu. A podršku u borbi za što bolje rezultate, donacijom opreme, pružila im je kompanija Mozzart.

Vico Zeljković se u petak obraća javnosti

Vico Zeljković se u petak obraća javnosti

"Mozzart je firma koja je na visokom nivou kod nas i u svijetu, pa nam je bilo drago što su izabrali baš nas da nam pomognu. Sada je Mozzart naš partner i zaista je ogromna čast naći se u društvu brojnih klubova kojima su do sada pomogli", kaže trener FK Unis Vogošća, Dželaludin
Muharemović.

Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće - undefined

Foto: Mozzart: Mozzart podržao FK Unis iz Vogošće

Njhov prvi tim trenutno je pri vrhu tabele u Drugoj ligi centar. Želja im je da u narednom periodu napreduju u viši rang takmičenja, ali su svjesni da im je za to potrebno i više finansijskih sredstava. Zato za podmladak ne moraju da brinu. Imaju čak 13 mlađih selekcija u kojima
trenira oko 250 dječaka. Znanje im prenose iskusni igrači prvog tima koji ih treniraju, pa se omladinci već takmiče na federalnom nivou..

U Vogošći treniraju mladi fudbaleri iz te opštine, ali i Kantona Sarajevo, Semizovca, Ilijaša... U posljednje vrijeme primjetili su porast broja članova, a želja im je da reorganizuju selekcije omladinske škole, poboljšaju infrastrukturu i uslove za rad, te još omasove ovaj sport..

Podršku u tome pruža im Općina Vogošća kroz budžetsko finansiranje, a apliciraju i na projekte kantonalnog, federalnog i državnog ministarstva sporta. To im je dovoljno samo za osnovne potrebe kluba, pa se oslanjaju na prihode omladinske škole, a svaka pomoć sponzora i donatora veoma im je značajna.

"Donacijom sportske opreme FK Unis dali smo podršku da nastave svoju bogatu sportsku tradiciju. Zbog činjenice da su posvećeni radu sa omladincima vjerujemo da će, kao i ranije, iz Vogošće poteći neka nova velika fudbalska imena", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije