VIVACOM kompanija United Grupe među najbrže rastućim provajderima satelitskih usluga

0
Promotivni tekst
VIVACOM kompanija United Grupe među najbrže rastućim provajderima satelitskih usluga
Foto: United Grupa / Vivacom

Vodeća telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj, VIVACOM koja posluje u okviru United Grupe svrstana je među prvih pet najbrže rastućih provajdera satelitskih usluga za poslovne korisnike na svijetu, prema podacima Svjetske asocijacije satelitskih komunikacija (WTA).

U okviru United Grupe vodećeg telekomunikacijskog provajdera u Jugoistočnoj Evropi, u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

VIVACOM kompanija našla se na petom mjestu na listi „Fast 10“ za 2020. godinu. WTA objavljuje godišnju rang listu kompanija koje se bave prenosom satelitskog signala u komercijalne svrhe. Kriterij za rangiranje je rast godišnjeg prihoda u posljednjoj fiskalnoj godini.
Listu „Fast 10“ za 2020. godinu možete pogledati OVDJE.

VIVACOM upravlja jednim od najvećih i najsavremenijih objekata za satelitske komunikacije u regionu, Plana Teleport, koji ima antene usmjerene na neke od najpopularnijih satelita koji pokrivaju Evropu, Afriku, Latinsku Ameriku, Bliski istok i Aziju, što omogućava video i VSAT usluge u pomenutim regionima.

Njihovi korisnici satelitskih usluga su neke od najvećih medijskih korporacija na svijetu, satelitski operateri, brodske kompanije i sistemski integratori. Plana Teleport pruža i usluge satelitskoj platformi United Grupe, Total TV koja je vodeća DTH (direct-to-home) platforma u Jugoistočnoj Evropi, odnosno kablovska preko satelita.

VIVACOM pruža uslugu interneta na jednom od najteže dostupnih mjesta na svijetu – Antarktiku, kao i satelitsku vezu brodovima u Crnom, Crvenom, Sjevernom i Sredozemnom moru i prenos podataka korporativnim klijentima u Latinskoj Americi.

Više informacija o satelitskim uslugama VIVACOM kompanije i Plana Teleporta možete pročitati OVDJE.

O United Grupi:

United Grupa je vodeći telekomunikacijski i medijski operaterr u Jugoistočnoj Evropi, sa sjedištem u Amsterdamu. Kroz značajne investicije u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju, pruža vodeće usluge korisnicima širom regiona. Za 20 godina poslovanja, United Grupa je preuzela i uspješno integrisala više od 100 kompanija.

Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj digitalne infrastrukture, originalnog medijskog sadržaja i tehnologije. United Grupa je od marta 2019. godine u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu i posluje u osam zemalja.

Više informacija možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije