Urban cafe.deli novi dodatak sarajevskoj gastro ponudi

Promotivni tekst
Urban cafe.deli novi dodatak sarajevskoj gastro ponudi
Foto: Promo / Urban cafe.deli u Sarajevu

Na gastronomsku scenu Sarajeva ucrtana je nova gastro oaza, idealna za sve one koji se žele počastiti ukusnim obrokom, opuštajućom kafom i inovativnim koktelima.

Novi Urban cafe.deli nalazi se u novootvorenom Bosmal Arjaan by Rotana hotelu, a lokalnom tržištu donosi svoje svjetski poznate gastronomske standarde. Ambijent novog prostora svoje posjetioce osvaja ugođajem i ponudom, a svi oni će moći uživati u provjereno dobrom hamburgeru i svom omiljenom koktelu, koji će svaki dan sigurno učiniti ljepšim i ugodnijim.

Novi restoran u glavni grad naše zemlje donosi koncept poznatih svjetskih restorana, a vodi se činjenicom da samo najbolji sastojci daju najbolje rezultate. Zato se namirnice tretiraju tako da očuvaju sve nutritivne vrijednosti, koje će pružiti jedinstveno gastronomsko iskustvo. Tako ćete, na jelovniku novog Urban cafe.deli restorana, moći pronaći popularna jela, ali i otkriti nesvakidašnje okuse arapskog ili engleskog doručka, shakskuha, te birati između toplo pripremljenog hljeba i peciva. Među našim favoritima za doručak je zobena kaša obogaćena suhim brusnicama, a od glavnih jela losos na pireu od patlidžana, koji u tanjir donosi nevjerovatnu rapsodiju boja.

Jelovnik ovog modernog restorana temelji se na dugogodišnjem iskustvu i konstantom istraživanju nutritivnih potreba i trendova, poštujući kvalitetne sastojke. Ključni sastojci svih jela su lokalne i organske namirnice pripremljene spretnom rukom iskusnih chef majstora. Ovakva kombinacija namirnica nastalih na području BiH i vještina spretnih znalaca, svim posjetiocima garantuje nezaboravne okuse.

Novi Urban cafe.deli među svojim bogatim okusima nudi i gastronomska rješenja za sve gurmane s prilagođenom prehranom, pa se tako na novom meniju nalaze vegetarijanska, veganska i jela bez glutena. Ovaj novitet je odlična vijest za glavni grad BiH, zbog kojih je već duže vrijeme gastronomskoj ponudi glavnog grada BiH potrebno unapređenje. Ovakva jela danas su uobičajena u ugostiteljskim objektima širom svijeta, gdje su praktično obavezan dio restoranske ponude, a od danas će svi oni koji se nađu u Sarajevu moći okusiti i zdrave verzije tradicionalnih bosanskih okusa, poput tufahije.

Ugodan ambijent savršeno će odgovarati za popodnevni odmor sa društvom, ručak s prijateljima ili ležerni sastanak sa klijentima, a hrana bogatih okusa, boja i mirisa će ponuditi gastro užitak uz koji će svaki brainstorming biti produktivniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije