Uposlenici Telemach BH se pridružili akciji pošumljavanja na Igmanu i Banjoj Luci

0
Promotivni tekst
Uposlenici Telemach BH se pridružili akciji pošumljavanja na Igmanu i Banjoj Luci
Foto: Telemach / Uposlenici Telemach BH se pridružili akciji pošumljavanja na Igmanu

Pozivu Organizacionog tima KJP "Sarajevo - šume" d.o.o. Sarajevo za akciju masovnog pošumljavanja 2021./2022. godine odazvala se i društveno odgovorna kompanija Telemach BH, koja je svoj doprinos akciji masovnog pošumljavanja dala organizujući volontersku akciju svojih uposlenika koji su, zajedno sa predstavnicima KJP "Sarajevo - šume" i volonterima drugih kompanija na Igmanu posadili više od 3000 sadnica.

"Fondacija Telemach brine o sredini u kojoj djeluje, a očuvanje dragocjenih prirodnih resursa kakve su šume je zajednička briga i odgovornost svih nas. Protekle sedmice smo odlučili priključiti se akciji masovnog pošumljavanja koju su organizirale KJP "Sarajevo - šume" d.o.o. Sarajevo.

Volonteri naše kompanije su se rado odazvali ovoj akciji te smo zajedno sa šumarima, sadili sadnice na lokalitetu Igmana Općina Hadžići.

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

Ovo je bilo jedno izvrsno iskustvo kroz koje smo mnogo naučili i o prirodi i o nama samima te smo svakako odlučili nastaviti sa ovom akcijom na proljeće kada ćemo inicirati slične akcije i u drugim dijelovima BiH. Također, svoj doprinos smo dali i u Banjoj Luci. Naime, odazvali smo se pozivu Gradske uprave Banja Luka te smo donirali sadnice platana i jablanova koje su ponovo naši volonteri iz Total TV-a sadili na području Gradske plaže Abacija u Banjoj Luci", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach Fondacije dodavši da Telemach BH brine o zaštitu i očuvanju životne sredine, kao i na podizanju svijesti svojih uposlenika o čuvanju okoliša.

Istakla je i da Telemach BH kao društveno odgovorna kompanija pokazuje svoju brigu o zaštiti okoliša i time što svoj otpad odlaže u skladu sa zakonskim propisima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije