Najave / U petak starta dugo očekivani Dnevnik Nove BH

20. 05. 2019. u 11:24:00 Promotivni tekst

Shares: 264

Nova BH u petak, 24. maja, predstavit će novi Informativni program u čijem središtu će biti centralna informativna emisija Dnevnik Nove BH. Svake večeri u 18.30 sati najaktuelnije informacije iz zemlje i svijeta gledateljima će prezentirati poznata televizijska imena: Armina Čengić, Amina Hodžić, Vlado Marić i Aleksandar Hršum. Zajedno s njima, vrhunski profesionalci, predvođeni direktoricom Jasminom Demirović, kreirat će relevantan sadržaj i izvještavati o svim ključnim događajima iz Bosne i Hercegovine i svijeta na neovisan i objektivan način.

Dnevnik Nove BH konceptualno i sadržajno primjenjivat će najviše profesionalne i etičke standarde u pripremi i produkciji vijesti, a svaka priča bit će utemeljena na nepristranim i vjerodostojnim činjenicama oslobođenim od bilo čijeg utjecaja.

„Naš krajni cilj je pomjerati granice izvještavanja, postaviti visoke standarde u proizvodnji sadržaja te pružiti novu, dinamičnu i svježu formu Dnevnika zasnovanu na pravovremenim i tačnim informacijama. Za naše gledatelje ići ćemo dalje, tražiti više, propitivati, otkrivati uzroke, posljedice i rješenja. Kroz TV priloge, gostovanja, analize, samostalna istraživanja, javljanja uživo te praćenje vanrednih situacija donosit ćemo uvijek dvije strane priče, ukazivati na probleme bh. društva i potaknuti javnost na angažman u rješavanju tih problema. Duboko smo svjesni odgovornosti koju imamo prema našim gledateljima. Upravo su oni naš glavni motiv i snaga da postanemo najbolji Informativni program u Bosni i Hercegovini i sinonim kvalitetnog televizijskog izvještavanja" - istakla je Jasmina Demirović, direktorica Informativnog programa i glavna i odgovorna urednica Nove BH.

Prvo emitiranje Dnevnika Nove BH bit će predstavljeno iz novog, većeg, inovativnijeg i tehnološki najsavremenijeg studija koji se prostire na 250 kvadratnih metara, a u čijem središtu su dva video zida sa intergriranim grafičkim rješenjima posljednje generacije. TV studio čine i vrhunske HD kamere sa pratećom opremom, specijalno dizajnirana i namjenski napravljena rasvjeta. Uporedo sa novim studijem, kreiran je i Newsroom koji novinarima omogućuje najbrži pristup najnovijim informacijama i saradnju sa svjetskim news agencijama.

"Uz sve sadržaje koje će naša centralna informativna emisija ponuditi, a koji se zasnivaju na principima pouzdanog, profesionalnog i neovisnog novinarstva, Dnevnik Nove BH bit će i vizuelno atraktivan, dinamičan i usklađen prema najsavremenijim tehnološkim dostignućima koji će istaći jedistvene atribute Informativnog programa Nove BH“ – naglasila je Demirović.

Neizostavan dio Dnevnika Nove BH bit će i sportske minute, a najnovije informacije iz svijeta sporta pripremat će novinarski trojac Adis Hadžić, Denis Huseinbegović i Aldin Lagumdžija. Oni će u domove gledatelja svakodnevno donositi detaljan pregled najvažnijih sportskih događaja iz zemlje, regije i svijeta uz kvalitetne reportaže, javljanja uživo, ekskluzivne intervjue, stručne analize i istraživačke priče.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: BiH vijesti

NEMA KOMENTARA