U Mozzartu darivanje traje cijele godine: Donirali pola miliona maraka zajednici

1
Promotivni tekst
U Mozzartu darivanje traje cijele godine: Donirali pola miliona maraka zajednici
Foto: Mozzart / Promo / Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Praznično vrijeme je vrijeme darivanja, ali u kompaniji Mozzart dijele darove tokom cijele godine.

Sport, kultura, umjetnost, obrazovanje, ekologija, humanitarna udruženja, stipendiranje, zdravstvo, rodna ravnopravnost samo su neke od oblasti kroz koje je njihova pomoć stigla na brojne adrese širom BiH. Od početka 2022. u društveno odgovorne svrhe donirali su više od pola miliona maraka i time dokazali koliko im je stalo do naše zemlje!

Mozzart uz Lavice: Donirali opremu pionirkama hokeja u BiH

Mozzart uz Lavice: Donirali opremu pionirkama hokeja u BiH

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću posebno je prepoznatljiv po pružanju velike podrške svim vrstama sportova. Tako su kroz mnogobrojne donacije i sponzorstva klubova, podržali stotine sportista širom naše zemlje. Fudbal, košarka, rukomet, odbojka, plivanje, hokej na ledu, paraglajding, biciklizam, borilački sportovi, planinarenje samo su neki sportova koje su podržali kroz novčane i donacije opreme, te brojna sponzorstva.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Jedno od najvećih ove godine sklopili su sa FK Sarajevo čime su dali snažan vjetar u leđa bordo ekipi.

Za sportske klubove navijali su i ove godine kroz tradicionalnu akciju „Novi dresovi za nove šampione“ kojom su obradovali više od 40 sportskih kolektiva širom BiH.

Brojni sportisti, a posebno oni najmlađi, i ove godine vrijedno su trenirali u sportskim kampovima i na akademijama. Mozzart je bio uz njih na Rukometnom kampu Mladen Bojinović Dugi u Trebinju, Rukometnom kampu "Jahorina 2022", te asistirao perspektivnim golmanima čuvene Akademije Asmir Begović na kampovima širom BiH.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

A talenti se kriju u brojnim segmentima bh. društva. Zbog toga su u kompaniji Mozzart nedavno pokrenuli kampanju "Stipendiranje talenata". Kroz ovaj projekat pružaju podršku kroz mjesečno stipendiranje nadarenim mladim ljudima radi usavršavanja u različitim oblastima – od umjetnosti, kulture, preko matematike i ekonomije, sve do sporta...

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

U Mozzartu ni ove godine nisu izostala ulaganja u kulturu, umjetnost, nauku i obrazovanje. Tako su, drugu godinu zaredom, bili sponzor Teatar festa "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu Republike Srpske. Talentovane filmaše podržali su sponzorisanjem čuvenog Sarajevo film festivala koji je privukao veliku pažnju svjetske javnosti.

Osnovce iz više škola su obradovali donacijama knjiga za lektiru. Na adresu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci poslali su novi florometar, a u Gimnaziju u Prnjavoru televizore za unapređenje nastave. Mladu inovatorku Katarinu Ponjavić iz Sarajeva podržali su donacijom sredstava za nastavak naučno-istraživačkog rada.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Poseban akcenat ove godine u Mozzartu su stavili na borbu za rodnu ravnopravnost. Kroz akciju "Stop nasilju na ženama u BIH" uručili su robne i novčane donacije Sigurnim kućama u Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Modriči i Bihaću…

Važnost ove plemenite misije prepoznala su velika sportska imena koja su stala uz Mozzart u ovoj kampanji. Podršku zaustavljanju nasilja nad ženama u našoj zemlji dali su proslavljeni fudbaler Edin Džeko i njegova supruga, preduzetnica Amra, svjetski poznati rukometaš Mladen Bojinović, te nekadašnji NBA as Mirza Teletović. Njima su se pridružile i ekipe SFK 2000 i FK Sarajevo, FK Željezničar FK Leotar, HŠK Zrinjski, te veterani FK Borac i FK Sarajevo, a svi su, u znak solidarnosti, nosili majice sa istom porukom.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Mozzart je i ove godine na terenu ostavio "Srce za djecu". Mališane su bodrili kupovinom majica Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" i podrškom trke "Zlatni krug" koja je, u okviru "Zlatnog septembra", Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, održana u Visokom.

Uključili su se i u borbu za ozdravljenje naših sugrađana. Tako su uplatili donacije za transplantaciju bubrega Adisu Ahmiću iz Visokog, malom Aleksi Vasiću iz Zvornika za borbu sa dijabetesom, te dječaku Davudu Derviševiću iz Bihaća za nastavak liječenja.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Humanost su i ove godine pokazivali kroz tradicionalnu akciju "Humanitarni tiket u podne". Uz pomoć plemenitih kladilaca, donacije su uputili na adrese više od 40 udruženja građana širom naše zemlje.

Tokom 2022. uputili 508.000 KM svim segmentima društva

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ni ove godine nije zaboravio na okoliš. Kroz veliku ekološku akciju "Rezzikliraj", širom BiH, dali su doprinos očuvanju životne sredine. U pet gradova organizovali su prikupljanje PET ambalaže, dijelili platnene cegere i cvijeće, a na 60 lokacija širom naše zemlje postavili su eko boksove. Organizovali su i nagradno takmičenje za najbolji "uradi sam" projekat na temu reciklaže materijala na kojem su pobijedili đaci iz OŠ Kiseljak koji su osvojili vrijednu nagradu. Novac od prodaje prikupljene plastične ambalaže donirali su Ekološkom udruženju „Eko put“ iz Bijeljine.

Od dana osnivanja kompanija Mozzart opredijeljena je da ulaže u zajednicu u kojoj posluje kroz brojne društveno odgovorne akcije. Za njih ne postoje granice kada je u pitanju pomoć građanima širom Bosne i Hercegovine jer u igri na humanost svi pobjeđujemo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije