U centru Sarajeva osvanulo zanimljivo tramvajsko stajalište, privuklo pažnju građana

3
Radiosarajevo.ba
U centru Sarajeva osvanulo zanimljivo tramvajsko stajalište, privuklo pažnju građana
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Stajalište kod Centralne banke BiH

U centru Sarajeva, na tramvajskom stajalištu kod Centralne banke Bosne i Hercegovine, osvanula je zanimljiva stanica, koja je privukla pažnju velikog broja Sarajlija.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba posjetila je ovu lokaciju u strogom centru glavnog grada BiH i zabilježila zanimljive kadrove, a gdje je glavni cilj kampanje - skretanje pažnje građanima na brigu o okolišu.

Kampanju je pokrenula Raiffeisen banka s ciljem upozorenja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja očuvanja prirode i održivog razvoja životne sredine, na način da štitimo okoliš i doprinosimo zajednici u kojoj živimo i poslujemo!

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

BMW u vlasništvu influenserke Adne Helić dva dana prije hapšenja zapaljen u Visokom

Građani su oduševljeni - prve reakcije pozitivne, što je dokaz da je projekt već na samom startu izazvao pozitivne reakcije.

Stajalište kod Centralne banke BiH - undefined

Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Stajalište kod Centralne banke BiH

"Dopada mi se ova ideja. Cijeli svijet se digao na noge po pitanju zaštite okoliša, pa je za svaku pohvalu da se neko i kod nas sjetio. Svaka čast na realizaciji", kazala nam je sugrađanka Selma.

Haris, s kojim smo također razgovarali, podržao je projekt Raiffeisen banke i brendiranja tramvajskog stajališta.

"Vidite kako ljepše izgleda samo stajalište. Tu su cvijeće, a postoj i interakcija sa građanima. Koliko sam shvatio, za vrijeme trajanja kampanje banka će ostavljati svaki dan sadnicu i sjemenke na tom mjestu, za nas koji čekamo tramvaj, kao i prolaznike, s porukom da uzmemo i posadimo – te tako aktivno zajedno damo doprinos očuvanju prirode. Super", dodao je Haris.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije