U Bosnalijeku obilježen Svjetski dan dijabetesa

1
Promotivni tekst
U Bosnalijeku obilježen Svjetski dan dijabetesa
Foto: Bosnalijek / Akcija za zaposlenike Bosnalijeka

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, najveća domaća farmaceutska kompanija Bosnalijek u saradnji sa JU Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo organizovala je besplatno mjerenje nivoa šećera u krvi za svoje zaposlenike.

S obzirom na to da je zdrava ishrana veoma značajna u sprečavanju nastanka ovog oboljenja, svim zaposlenicima Bosnalijeka je, također, osigurana i mogućnost da u restoranu kompanije konzumiraju posebno prilagođene obroke.

Dijabetes, pored kardiovaskularnih i malignih bolesti, predstavlja jedan od vodećih uzroka obolijevanja i smrtnosti kako kod nas, tako i u svijetu. Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih u svijetu raste progresivno, na nivoe koji su prije nekoliko decenija bili nezamislivi.

"Kao kompanija koja je posvećena brizi o zdravlju, Bosnalijek nastoji kontinuirano promovisati prevenciju kao ključni segment zaštite zdravlja. Nažalost, broj oboljelih od dijabetesa kontinuirano se povećava, a posebno zabrinjava sve češća pojava ove bolesti kod djece. Kao lider u poslovnoj zajednici BiH, nastavit ćemo podržavati preventivne akcije s ciljem podizanja svijesti o načinima umanjenja rizika od razvoja dijebatesa, ali i drugih bolesti", poručili su iz Bosnalijeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije