U BiH se gradi nova tvornica sladoleda: Projekt vrijedan 15 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
U BiH se gradi nova tvornica sladoleda: Projekt vrijedan 15 miliona KM
Pixabay / Ilustracija / sladoled

Tvornica sladoleda koju pokreću ove godine – projekt je nadaleko poznate bh. kompanija YimoR iz Domaljevca ujedno i jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja kompanije.

Vrijednost projekta je oko 15 miliona maraka, a ulaganjem u najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju buduće tvornice sladoleda bit će otvoreno oko 100 novih radnih mjesta, javlja RTV Slon.

Riječ je o jedinstvenom projektu u Bosni i Hercegovini, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Sladoled će biti dostupan svim bh. sladokuscima i potrošačima po pristupačnim cijenama. Plan je, između ostalog, dio proizvodnje od oko 70 posto pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH na inozemno tržištu.

Ova tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visokokvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama.

Podsjetimo, dosadašnja djelatnost kompanije YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont – prvi bh. diskont. U svojoj mreži prodavaonica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U Bosni i Hercegovini proizvodnja sladoleda postoji u Čitluku, u pogonima Leda, koji je u vlasništvu globalnog giganta Nomad Foodsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije