U BiH početkom 2022. stiže trgovinski lanac, jedan od najvećih na svijetu

4
Radiosarajevo.ba
U BiH početkom 2022. stiže trgovinski lanac, jedan od najvećih na svijetu
Arhiv / Ilustracija

Od januara naredne godine na tržište Bosne i Hercegovine s radom će početi poznati ruski trgovinski lanac MERE.

Kako smo saznali, u Općinskom sudu u Sarajevu već je registrirano privredno društvo Eksperttorg, u okviru kojeg će poslovati trgovinski lanac MERE u BiH.

"Prva planirana prodavnica treba da počne s radom na Ilidži, u Sarajevu. U toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini... 

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BIH", rekao je direktor agencije „Express Consulting" Kemal Muratović.

MERE - undefined

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika.

"Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH", naglasio je Muratović.

Inače, ovaj trgovinski lanac jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor". O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 189 milijardi ruskih rubalja (4,4 milijarde KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije