Tvornica cementa Kakanj otvorila vrata građanima

Fena
Tvornica cementa Kakanj otvorila vrata građanima
/ Kakanj cement
Tvornica cementa Kakanj danas je   petnaesti put otvorila svoja vrata građanima Kaknja i drugim posjetiocima u okviru manifestacije „Dan otvorenih vrata“.

"Na ovaj način se Tvornica cementa Kakanj  nastoji  što više približiti svojim sugrađanima i drugim posjetiteljima uz bogat zabavni, sportski  i dječiji program. Kao dio programa održivog razvoja, ova manifestacija daje priliku svima da posjete tvornicu i da se druže i upoznaju sa njenim zaposlenicima",  kazala je Feni koordinatorica za komunikacije Tvornice cementa Kakanj Emina Dedić, dodajući da su imali više od tri hiljade posjetilaca.

Od vremena privatizacije do danas, HeidelbergCement i Tvornica cementa Kakanj (TCK) uložili su više od 200 miliona KM u modernizaciju proizvodnje u Kaknju, zaštitu okoliša i širenje poslovanja sa betonom. Tako danas pored cementare, TCK u vlasništvu ima i preduzeće za proizvodnju betona u BiH i Hrvatskoj, odnosno šest betonara u BiH i sedam betonara u Hrvatskoj.

Svi učesnici sportskih takmičenja dobili su poklone, a oni najbolji i vrijedne nagrade. Sve aktivnosti održane su na posebno pripremljenim sportskim i zabavnim terenima u krugu Tvornice cementa Kakanj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije