Svjetsko, a naše: Vinarija Zadro nagrađena na velikom takmičenju u Londonu

Fena
Svjetsko, a naše: Vinarija Zadro nagrađena na velikom takmičenju u Londonu
/ Foto; Vinarija Zadro
Dva vina vinarije Zadro iz Domanovića nagrađena su na manifestaciji Decanter World Wine Awards, najprestižnijem i najutjecajnijem svjetskom vinskom takmičenju koje se održava u Londonu.

Nagradom Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine nagrađena su vina Crnjac&Zadro Žilavka i Crnjac&Zadro Blatina.

"Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijeloga svijeta, osvojiti nagradu Platinum – Best Central & Eastern European i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autoktonih sorti žilavka i blatina u samu svjetsku vinsku elitu", priopćeno je iz vinarije Zadro.

Pored dva spomenuta vina, srebrenom medaljom nagrađeno je vino Crnjac&Zadro Cabernet Sauvignon, bronzanom medaljom Crnjac&Zadro Rondo Blatina, dok je vino Crnjac&Zadro Chardonnay dobilo pohvalu.

Ovaj izniman uspjeh plod je kvalitetnog rada cijelog tima vinarije Vina Zadro. Ovakva priznanja izravno doprinosi dodatnom jačanju imidža Hercegovačke regije kao međunarodno prepoznate vinske regije koja obiluje vinima vrhunskog kvaliteta, navodi se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije