Starline Mercedes-Benz podijelio paketiće za djecu udruženja "Dajte nam šansu"

Promotivni tekst
Starline Mercedes-Benz podijelio paketiće za djecu udruženja "Dajte nam šansu"
Foto: Starline Mercedes-Benz / Obradovali mališane

Kompanija Starline je kraj 2019. godine obilježila posebnim događajem za mališane zaposlenika kompanije te djecu iz udruženja “Dajte nam šansu”. Naime, proteklog vikenda u prostorijama salona Starline u Vogošći u saradnji sa Pepetuška timom organizovana je dječija radionica, koncert Latifa Moćevića i Mravka Travka uz Djeda Mraza i dodjelu novogodišnjih paketića.

Prema riječima izvršne direktorice kompanije Starline, Aldine Hadžić, ideja ovog projekta je bila prije svega inkluzija djece sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

"Novogodišnji praznici svima donose radost, ali za djecu je to uvijek poseban, magičan i uzbudljiv dio godine. Željeli smo da ova Nova godina bude posebna ne samo za djecu naših kolega. U aktivnosti koje smo pripremili za njih uključili smo i djecu iz udruženja 'Dajte nam šansu' i pokazali kako sva djeca zajedno mogu biti sjajan tim, izjavila je Hadžić, dodajući da je ovo samo jedan od načina na koji možemo doprinijeti većoj inkluziji djece sa posebnim potrebama u bh. društvu.

"U ime sve djece i njihovih roditelja iz udruženja „Dajte nam šansu“ želim se zahvaliti na pozivu i dobrodošlici timu STARline. Ovakvi događaji znače mnogo, jer pokazuju volju i želju, socijalnu osviještenost naših sugrađana da nas različitosti po bilo kojem osnovu mogu samo ojačati i ujediniti. U toku zabave svi smo bilo jedno, djeca su bila djeca sa željom za igrom, toplinom, nježnošću i osmijehom koji nema cijenu! Hvala vam još jednom što smo spojili tipičnost i različitost", izjavila je Ines Kavalec.

Ispred tima Pepetuški, Maja Gerin i Arnela Horman su brižno ispratile radove djece i bojenje Pepetuška ruksaka, kako bi svaki od njih bio drugačiji i nosio ime novog vlasnika.

"Presretne smo što smo sa našim Pepetuškama i Mravkom Travkom mogle dati doprinos ovom malom događaju i uljepšati jedan dan sve ove djece. Nadam se da će im ruksaci koje su napravili za sebe i ovaj dan biti draga uspomena na jedno lijepo druženje“, izjavila je Maja Gerin.

„Socijalna integracija djece s poteškoćama u razvoju i njihovih vršnjaka daje mogućnost svoj djeci da uče, igraju se i žive zajedno, te da se razviju u osobe koje razumiju i poštuju jedni druge“, zaključila je izvršna direktorica Starline kompanije Aldina Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije