Za 20 europskih zemalja / Stada i Sanofi potpisale sporazum o distribuciji proizvoda

27. 07. 2021. u 14:56:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Bad Vilbel, 27. juli 2021. - Multinacionalne kompanije STADA i Sanofi zaključile su sporazum o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u odabranim evropskim zemljama među kojima je i Bosna i Hercegovina, a u cilju doprinosa zdravlju i dobrobiti potrošača na ovim tržištima.

Počev od novembra 2021. godine Sanofi će distribuirati svoj portfolio zdravstvenih proizvoda široke potrošnje preko kompanije STADA u 20 zemalja širom Evrope, uključujući nordijske i baltičke zemlje, zatim Holandiju, Irsku, Maltu, Bugarsku kao i ostale zemlje Balkana, među kojima i BiH. STADA će distribuisati navedene brendove koristeći svoju jaku prodajnu, marketinšku i distributivnu mrežu.

Ovaj ekstenzivni sporazum o marketingu i distribuciji obuhvata oko 50 dobro etabliranih brendova, među kojima su i Allegra, Bisolvon, Dulcolax i Essentiale Forte N. Dakle proizvode u terapeutskim kategorijama alergija, prehlade i kašlja, dermatologije, zdravlja digestivnog sistema, ublažavanja bolova, te vitamine, minerale i dodatke ishrani.

Direktor sektora zdravstvenih proizvoda široke potrošnje GBU za Evropu u kompaniji Sanofi Paul Martingell izrazio je zadovoljstvo pomenutim sporazumom: "Drago nam je što će nam komercijalni raspon i prisustvo STADE omogućiti da nastavimo graditi još jače brendove i potrošačima osiguramo pristup našem pouzdanom portfoliju. Uvjereni smo da će ova saradnja omogućiti da na dobiti budu svi, kako obje kompanije, tako i zdravlje i dobrobit potrošača na ovim tržištima".

Do sklapanja sporazuma dolazi ubrzo poslije najave da STADA od kompanije Sanofi kupuje 16 brendova zdravstvenih proizvoda široke potrošnje etabliranih u brojnim zemljama, uključujući Francusku, Njemačku, Italiju, Poljsku i Španiju. Među pomenutim proizvodima su i Modafen tablete za ublažavanje simptoma prehlade i gripa, Frubiase dodaci ishrani za sportiste, Viscontour asortiman za njegu kože bez alergena i drugi.

"U strategiji kompanije STADA zdravstveni proizvodi široke potrošnje imaju centralnu ulogu zajedno sa generičkim lijekovima koji se izdaju na recept i farmaceutskim specijalitetima. STADA je po prodaji među pet najuspješnijih igrača na evropskom tržištu u oblasti zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Ovaj sporazum sa kompanijom Sanofi predstavlja dodatni dokaz da je STADA pouzdan i poželjan partner, a svoju poziciju dodatno nastavljamo da jačamo", istakao je Volker
Sydow, globalni direktor za zdravstvene proizvode široke potrošnje kompanije STADA.

O kompaniji STADA

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sjedištem u Bad Vilbelu, Njemačka. Kompanija se fokusira na strategiju tri stuba koja obuhvata generiku, specijalitete i zdravstvene proizvode široke potrošnje koji se izdaju bez recepta. Na globalnom nivou, STADA Arzneimittel AG prodaje
svoje proizvode u oko 120 zemalja. U poslovnoj 2020. godini, STADA je ostvarila prodaju grupe od 3.010,3 miliona EUR i korigovanu dobit prije kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 713,3 miliona EUR. Na dan 31. decembar 2020. godine, STADA je imala 12.301 zaposlenih širom svijeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA