Sparkasse Bank u eko-akciji za čiste vode BiH

Radiosarajevo.ba
Sparkasse Bank u eko-akciji za čiste vode BiH
Sparkasse banka / Sparkasse Banka objavila nagradni poziv za rad iz ekonomije i bankarstva 2023
Sparkasse Bank dd BiH ponosni je sponzor eko-akcija koje će organizirati ronilački klub "Bosna" od jula do septembra ove godine, a tokom kojih će biti očišćeno pet vodenih lokaliteta u BiH.

"Izuzetno nas raduje da smo u mogućnosti učestvovati u projektu Voda je život-neka bude
čista, a koji objedinjava pet eko-akcija. Ove godine, odlučili smo ne samo finansijski podržati projekt, nego se i aktivno uključiti u provođenje akcija čišćenja. Naši uposlenici iz poslovnica širom BiH će volonterski učestvovati u akcijama i na taj način dati svoj doprinos", izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Društveno odgovorno poslovanje dio je strateškog okvira Sparkasse Bank. Vođeni filozofijom da je institucija uspješna samo ukoliko je uspješna i lokalna zajednica u kojoj posluje, banka od početka rada u BiH nastoji aktivno učestvovati u akcijama koje imaju za cilj poboljšanje uslova života zajednice.

"Ponosni smo na do sada realizirane eko-akcije. Uspjeli smo osigurati da sve naše akcije imaju međunarodni karakter i da se u njih uključuju pored klubova iz BiH i klubovi iz inozemstva. Promocija ronjenja kao sporta jednostavno je nezamisliva bez čistih voda i izuzetno nam je drago što je Sparkasse Bank prepoznala RK Bosna kao partnera i odlučila se uključiti u eko-akcije. To što će se osim klasičnog sponzorstva, doprinjeti i volonterskim uključenjem svojih uposlenika daje dodatnu vrijednost našoj saradnji", izjavio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba Bosna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije