Zvanično: Mercator ponovo na tržištu BiH, vratili 83 poslovnice

K.S.
Zvanično: Mercator ponovo na tržištu BiH, vratili 83 poslovnice
Svečanim presijecanjem vrpce u trgovačkom centru u sarajevskoj ulici Ložionička 16, firma Mercator BH ozvaničila je povratak slovenačkog Mercatora na tržište Bosne i Hercegovine.

Ova firma je vratila svoja 83 objekta koja je imala u BiH do 2014. godine, kada je hrvatski Agrokor kupio i kada je došlo do Konzumovog preuzimanja prodavnica.

Mercator BH će vratiti dosadašnje brendove koje je imao, a prema riječima generalnog direktora Mercatora BH Ahmeta Koštrebe, posebna pažnja bit će posvećena domaćim proizvođačima.

“Mogu obećati da ćemo već od sljedećeg četvrtka penzionerima omogućiti popuste od 10 posto. Za sve kupce ćemo davati akcije i potrudit ćemo se da se u našim objektima osjećaju ugodno. Imat ćemo ljubazne uposlenike u koje ćemo redovno ulagati novac”, rekao je Koštreba.

Podsjetio je da je Mercator 14. septembra 2014. godine predao 83 objekta Konzumu BiH, ali su sada uspjeli vratiti ove objekte.

Napomenuo je da iako Mercator BH i Konzum BiH posluju u okviru iste grupacije Agrokora, da su oni zasebna pravna lica.

“Prije smo imali konsolidirano tržište, a odlaskom Mercatora došlo je do dekonsolidacije. Nadamo se da će konsolidacija tržišta će našim povratkom biti jača i brža. To će svima odgovarati, čak i našoj konkurenciji”, zaključio je Koštreba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije