Sjajna vijest - Google Pay je dostupan za Mastercard korisnike u Bosni i Hercegovini

0
Promotivni tekst
Sjajna vijest - Google Pay je dostupan za Mastercard korisnike u Bosni i Hercegovini
Foto: Mastercard / Google Pay

Godinama su svi iščekivali kada će Google Pay kao inovativna metoda beskontaktnog plaćanja biti dostupna i u našoj zemlji, imajući u vidu činjenicu da je mobilni telefon, bez dileme, postao toliko važan da ga nikako i nikad ne zaboravljamo ponijeti sa sobom, a zahvaljujući NFC tehnologiji zaista ne treba da brinemo da li smo, ili nismo ponijeli novčanik sa sobom.

Dovoljan vam je samo Android telefon u kojem je digitalizovana Mastercard kartica u okviru Google Pay usluge.

Google Pay usluga je zasnovana na povezivanju Mastercard platnih kartica sa Google Pay uslugom, a trenutno u BiH dvije banke podržavaju ovu vrstu usluge, a to su NLB Banka Sarajevo i NLB Banka Banja Luka. Uz Mastercard karticu jedne od ove dvije banke i Google Pay uslugu na raspolaganju vam je lak, brz i praktičan način kupovine koji će vam pomoći da vaša prebukirana svakodnevnica postane jednostavnija. Ne morate pamtiti dodatne PIN kodove, niti razmišljati imate li dovoljno keša sa sobom. Vaš telefon je vaš novčanik.

Prednosti Google Pay usluge, kao i bilo kog drugog beskontaktnog plaćanja je brzina i praktičnost uz visok stepen zaštite. Ono što štiti vaše transakcije jeste Mastercard sigurnosna tehnologija zvana 'tokenizacija'. Šta to znači za nas korisnike?

To podrazumijeva da tokom transakcije, Mastercard platforma štiti podatke korisnika kartica zamjenom brojeva računa jedinstvenim alternativnim brojem kartice ili 'tokenom' koji se mijenja sa svakom transakcijom, a ne postoji ni mogućnost dvostruke naplate, čak iako se mobilni uređaj dva puta prisloni uz POS terminal.

Dakle, kada potrošač koristi svoj mobilni uređaj tokom transakcije, prodavnici se daje token, a ne stvarni broj kartice. Za potrošače i trgovce na malo, svaka kupovina obavljena Mastercard karticom koristeći Google Pay nudi sve prednosti i sigurnost transakcija koje imate sa fizičkom Mastercard karticom, samo je prvi način plaćanja mnogo praktičniji i lakši.

Google Pay usluga je i dodatno pojednostavljuje stvar tako što je dovoljno da na prodajnom mjestu samo otključate uređaj i približite ga terminalu. Transakcija se obavlja momentalno, a potvrdu dobijate na ekranu telefona.

Od svih aplikacija koje imate na svom telefonu, a sigurno ih je bezbroj, vjerujemo da će Google Pay postati vaša omiljena jer se Mastercard pobrinuo da kroz svoju tehnologiju osigura sigurno i praktično beskontaktno plaćanje za građane BiH koji sve više biraju praktične i sigurne načine plaćanja jer znaju da će im oni pružiti bezbrižnost i besprijekorno korisnično iskustvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije