Sarajevski kiseljak od sada sa neodvojivim čepom

1
Promotivni tekst
Sarajevski kiseljak od sada sa neodvojivim čepom
Foto: Sarajevski kiseljak / Boce sa neodvojivim čepom

Sve PET boce gazirane prirodne mineralne vode Sarajevski kiseljak od sada imaju neodvojivi čep.

Ovaj tip čepa koji je ujedno ekološki prihvatljiviji, karakterističan je po tome da se pri prvom odvrtanju ne lomi njegov sigurnosni prsten zbog čega dalje, tokom korištenja i nakon upotrebe proizvoda, ostaje pričvršćen za bocu.

Ovime je ovaj domaći proizvod i prije vremena usklađen s Direktivom EU o smanjenju utjecaja plastičnih proizvoda na okoliš koja propisuje da čepovi i poklopci moraju ostati čvrsto pričvršćeni na boce jer oni često završe kao zaseban otpad zbog čega izmiču sistemu za skupljanje otpada i završavaju u okolišu. Uvođenjem ove inovacije, Sarajevski kiseljak napravio je još jedan korak u nastojanju postizanja efektivnijeg procesa recikliranja i očuvanju okoliša, ali i pokazao da je predvodnik primjene najboljih svjetskih praksi u BiH.

Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak izvire iz dubine od 150 do 300 metara, obogaćujući se mineralima u svom prirodnom protjecanju kroz staro eruptivno stijenje. Tako prirodna i kristalno čista, s prirodno izbalansiranim odnosom minerala, puni se najsuvremenijim tehnologijama bez vanjskih utjecaja. U 2022. godini Istraživanje agencije Ipsos pokazalo je da je Sarajevski kiseljak među najjačim domaćim brendovima, a kroz niz godina stekao je mnogobrojna priznanja za kvalitetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije