MEGGLE: Svježem mlijeku dodijeljena zlatna medalja

Promotivni tekst
MEGGLE: Svježem mlijeku dodijeljena zlatna medalja
Domaća kompanija MEGGLE još jednom je opravdala svoj status kojeg čine kvaliteta, sigurnost i povjerenje.

Na 44. Sajmu šljive u Gradačcu, održanom od 23. do 27. augusta,  MEGGLE proizvodi su osvojili čak dvije medalje - zlatnu za Svježe mlijeko i srebrenu za inovaciju Ayran kremasti.

MEGGLE Svježe mlijeko proizvodi se od ekstra kvalitetnog mlijeka koje dolazi od krava koje pasu na nadmorskim visinama iznad 500m, gdje prevladava planinska klima koja utječe na bogatu floru aromatičnih i ljekovitih biljaka, koje krave konzumiraju tokom cijele godine, kroz ispašu na otvorenom preko 182 dana godišnje, a i kroz sjeno. MEGGLE Svježe mlijeko karakterizira i pažljiva termička obrada koja zadržava sve blagodati tek pomuženog mlijeka.

S druge strane, srebrena medalja pripala je Ayranu kremastom koji je apsolutna inovacija na bh. tržištu, a predstavlja spoj najfinijeg MEGGLE vrhnja i par zrna himalajske soli koja omiljenu namirnicu pretvara u čisti lijek prirode. Ayran kremasti idealan je dodatak raznim jelima i uspješno nadopunjava najpoznatiju obitelj pavlaka u bh. mliječnoj industriji.

U MEGGLE proizvode utkana je čista bosanskohercegovačka priroda i rad domaćeg farmera. Na svu sreću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije