Programer – najtraženije i najplaćenije zanimanje današnjice

Promotivni tekst
Programer – najtraženije i najplaćenije zanimanje današnjice
Foto: Promo / Mistral Technologies

Eksperti jedne od vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini - Mistral Technologies, kreirali su Paragon full stack, inovativni program za sticanje programerskih vještina. Program se u potpunosti odvija online i traje 9 mjeseci. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo kako bi ga upisali, a jaka motivacija i afinitet prema rješavanju problema, istraživanju i upuštanju u izazove su sve što je potrebno da bi ga uspješno završili!

Mistral Technologies - undefined

Foto: Mistral Technologies

Paragon platforma za edukaciju početnika napravljena je kao odgovor na 4 važna problema na koje je ukazalo istraživanje sprovedeno od strane BIT Alijanse i UNDP-a ove godine, te lično iskustvo kompanije Mistral:

  1. Deficit IT stručnjaka na BiH tržištu: 41,9% otvorenih pozicija u IT industriji ostaje nepopunjeno zbog nedostatka stručnog kadra.
  2. Limitirani kapaciteti postojećih obrazovnih programa: broj diplomanata na IT smjerovima fakulteta u BiH trebao bi se povećati za 37,8% kako bi se zadovoljile trenutne potrebe tržišta.
  3. Manjak savremenih sistema učenja: 78,1% anketiranih uposlenika IT kompanija smatra da se stručno IT obrazovanje treba prilagoditi industriji i savremenim trendovima.
  4. Neoptimiziran pristup učenju programerskih vještina: istraživanja i praksa su pokazali da se programiranje najbolje uči kroz fokusirani samostalni rad na konkretnim praktičnim zadacima.

"Programiranje je najbolje posmatrati kao "moderni zanat". Da bi ga potpuno savladali, od prvog minuta se morate uhvatiti u koštac sa kodom, igrati se s njim i praviti greške. Uz mentore koji vam pokazuju u kojem smjeru ići i odlično struktuirane probleme za rješavanje - za manje od godinu dana se mogu razviti zavidne vještine s kojima je zaposlenje neminovno. Sve što vam treba je odgovarajuća motivacija i predan rad." - pojasnio je Sulejman Čatibušić, jedan od tvoraca Paragon programa i direktor za edukaciju u kompaniji Mistral.

Najtraženije zanimanje današnjice

Titula koja će krasiti polaznike koji uspješno završe program je Full Stack Web Programer. Ovo je najtraženiji profil programera u današnjim IT kompanijama koji odmah dobija zaposlenje, a i ima priliku za brz karijerni napredak uz mogućnost rasta plate i preko 50% nakon samo 6 mjeseci.
Full Stack znači da kandidat poznaje cijeli (full) spektar tehnologija potrebnih da se razvije kompletna web aplikacija.

Mistral Technologies - undefined

Foto: Mistral Technologies

Potpuno novi i jedini pravi koncept učenja

Paragon vas od prvog do zadnjeg dana navodi na učenje savremenih tehnologija kroz praktične zadatke koje dobijate iz dana u dan. Oni vas postepeno i potpuno uvode u fantastični svijet programiranja. Paragon podrazumijeva:

  • Najsavremeniji kurikulum u regiji i šire
  • Specijaliziranu online platformu za rad
  • Neograničen pristup Paragon mentorima
  • Imitaciju stvarnog IT okruženja i projekata
  • 100% čistog kodiranja i 100% fleksibilnosti
  • Konstantan i precizan uvid u lični napredak
  • Nepostojanje klasičnih učionica i učitelja
  • Fokus na samostalno istraživanje i učenje

Direktan put do posla u realnom IT sektoru

Uspješni kandidati dobijaju šansu za posao odmah po završetku programa kod najboljih IT poslodavaca u državi!

Mistral Technologies - undefined

Foto: Mistral Technologies

Prvih 5 sedmica jedinstvenog iskustva – besplatno!

Nakon ispunjavanja zanimljive forme za registraciju, slijede 2 potpuno besplatna koraka (Konekt i Arena), koja služe da vas upoznaju sa osnovama programiranja i pomognu da utvrdite da li je ova profesija za vas. Izvode se online, kao i oficijalni program.
Tokom ovog 5-sedmičnog perioda, imat ćete priliku upoznati mentore programa i naučiti osnovne koncepte programiranja kroz rad na 23 tehnička zadatka za početnike. Najboljih 100 kandidata koji kroz ovaj period pokažu istrajnost, istraživački duh i kapacitet za rješavanje problema, dobijaju priliku da upišu inovativni Paragon full stack program.

Mistral Technologies - undefined

Foto: Mistral Technologies

Paragon stipendije za najvrijednije kandidate

U suradnji sa MarketMakers projektom koji finansira Vlade Švicarske, kompanija Mistral je kreirala poseban program stipendija i model finansiranja koji omogućava finansijske olakšice određenom broju kvalitetnih kandidata pri upisu na Paragon full stack program.

Kandidati koji pokažu najbolje rezultate kroz selekcionu fazu Arena ostvarit će pravo na stipendije koje pokrivaju do čak 50% ukupne cijene programa!

Na paragon.ba saznajte sve o programu i odvažite se napraviti prvi korak ka velikoj pozitivnoj promjeni u vašem životu!

Ovaj program je podržan od MarketMakets projekta koji finansira Vlada Švicarske, a koji provodi konzorcij Helvetas Swiss i Kolektiv d.o.o. (Mojposao.ba).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije