Poslovna imperija: Najbogatiji Bosanac objavio bankrot firme Alno

Radiosarajevo.ba
Poslovna imperija: Najbogatiji Bosanac objavio bankrot firme Alno
Njemački mediji pišu njegovi poslovni potezi ponekad podsjećaju na harakiri. Ali, samo tako je Nijaz Hastor mogao izgraditi poslovnu imperiju širom svijeta.

U gomili uspješnih poslovnih akvizija mora se računati i na neke neuspjehe. Ili, samo prividno neuspjehe, jer njemački mediji špekuliraju da će Hastor izvući korist i iz bankrota proizvođača kuhinja Alno.

Kompanija sa sjedištem u njemačkom Pfullendorfu dugo je poslovala s gubitkom prije nego je početkom januara prešla pod okrilje Tahoe Investorsa, koji pripada porodici Hastor. Pokazalo se da ni Hastori ne mogu podići Alno.

"Stečaj je nov i zastrašujući postupak za Alno, ali sasvim normalan za poslovanje Hastora. Nijaz Hastor (66), njegova supruga Mirsada (57) i sinovi Kenan (37) i Damir (35) za 24 godine stvorili su imperiju koja obrće dvije milijarde eura, zapošljava 12.000 ljudi na četiri kontinenta u proizvodnji auto dijelova, gradnji jahti, bankama, osiguravajućim društvima, proizvodnji tekstila, obuće, namještaja", piše njemački Manager Magazin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije