Posao kurira mi omogućava da imam dovoljno vremena za svoju porodicu i ujedno dobru zaradu

0
Promotivni tekst
Posao kurira mi omogućava da imam dovoljno vremena za svoju porodicu i ujedno dobru zaradu
Foto: Glovo / Kurir platforme Glovo

Andreas Ferid Isić je među top dostavljačima u Sarajevu koji rade isporuku kroz Glovo platformu.

Pojašnjava da se kuriri međusobno takmiče po broju dostava, te da je, na sreću, veoma uspješan u tome, često obogaćujući svoju zaradu nedjeljnim bonusima. Isić dodatno pojašnjava kako se našao u poslu dostavljača.

"Bio sam konobar i primijetio sam da sve više ljudi dolazi sa torbama po narudžbe. Onda sam čitao o dostavljačima i na kraju sam se prijavio za posao kurira. Vrlo brzo sam shvatio da je bolje biti kurir nego konobar i to ne samo u kontekstu veće zarade, već i slobode", pojašnjava Isić.

Ovom tridesetogodišnjaku posao kurira je primarna djelatnost već više od godinu i po dana. Andreas posebno cijeni činjenicu da radeći kao kurir koji dostavlja isporuku kroz Glovo platformu može sam organizirati svoje vrijeme, što mu ostavlja dovoljno vremena da bude sa svojom porodicom, ali i obezbijedi dobru zaradu.

"Prednost ovog posla je što sam sam svoj šef. Organizujem svoje radno vrijeme i obično radim po danu, a pošto je najveća špica uvečer, onda ponekad radim i večernju smjenu. Uglavnom organizujem radno vrijeme po vlastitom raspoloženju. Osim što imam dovoljno slobodnog vremena, koristim i godišnji odmor", ističe Isić.

Naš sagovornik ističe da je posao dostavljača po njegovom mišljenju prilično jednostavan: primite narudžbu, odete u prodavnicu ili restoran i isporučite na adresu naručioca. Često dobije i napojnice za dostavu, a najveća je iznosila 50 KM.

Isić dnevno isporuči oko 30 kilograma hrane. Najviše se, kaže, naručuje brza hrana hamburgeri i pizze, a kada su u pitanju artikli, naši sugrađani naručuju voće, povrće i druge namirnice, ali najčešće traže da im se dostavi voda.

Andreas sve artikle isporučuje automobilom, ali mu ne smeta da "skokne" do adrese kako bi izvršio isporuku.

Na pitanje koliko će dugo raditi kroz Glovo platformu, Isić kaže: "Dostavljaću kroz Glovo platformu sve do kada se bude isplatilo, odnosno do penzije." (smijeh).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije