Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”

1
Promotivni tekst
Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”
Foto: Pepco / Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”

Nabavkom Better Cotton pamuka, Pepco je tokom prošle godine doprinio očuvanju više od 15 milijardi litara vode i smanjenju upotrebe pesticida u proizvodnji pamuka za 9.301 kg. Ovakve inicijative ne samo da smanjuju utjecaj na okoliš, već i podržavaju farmere u ekološki prihvatljivijem upravljanju farmama i plantažama.

Better Cotton – misija i značaj

Better Cotton je organizacija koja okuplja farmere i kompanije kako bi podržali održiviju proizvodnju pamuka, korisnu za okolinu i zaposlenike. Misija Better Cottona je pomoći zajednicama koje se fokusiraju na proizvodnju pamuka da opstanu i napreduju, istovremeno štiteći i obnavljajući okoliš. Uz podršku koju im organizacija pruža, farmeri mogu uzgajati pamuk na održiviji način – koristeći manje vode i smanjujući upotrebu pesticida, što stvara bolje radne uslove.

Rastuća potražnja za "boljim pamukom“ podržava proizvođače koji učestvuju u programu i doprinosi uravnoteženijem utjecaju uzgoja pamuka na prirodne resurse.

"Ponosni smo što smo član Better Cottona. Drago nam je što možemo podržati farmere i kompanije koji se trude unaprijediti prakse uzgoja pamuka. Zajedno gradimo bolje sutra promovišući odgovornije prakse u lancu nabavke”, izjavila je Agnieszka Wojdat, voditeljica odjela za kvalitet u Pepcu.

Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”
Foto: Pepco: Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”

Pepco i Better Cotton

Pepco je član Better Cottona od 2022. godine. Već u 2023. godini, Pepco i Poundland su nabavljali 23% svog pamuka kroz program. Kompanija se također obavezala da će najmanje 25% pamuka korištenog u njenim proizvodima do 2025. godine biti iz održivih farmi podržanih od Better Cottona. Učešće Pepca u Better Cottonu predstavlja značajan doprinos zaštiti okoliša. Podržavajući inicijative koje promovišu održivi uzgoj pamuka, Pepco radi na stvaranju boljeg svijeta za buduće generacije.

Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”
Foto: Pepco: Pepco – ponosni član inicijative “Better Cotton”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije