'Pađeni' će ove godine na tržište plasirati od 3 do 4 miliona litara mlijeka

Radiosarajevo.ba
'Pađeni' će ove godine na tržište plasirati od 3 do 4 miliona litara mlijeka

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić sastao se sa Nenadom Vukojem, direktorom i vlasnikom preduzeća “Pađeni” iz Bileće, jednim od najvećih proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH. Tema sastanka bila je dosadašnja saradnja i planovi za budući period.

Jagodić je rekao da su iz opštine htjeli da saznaju koji su to planovi kompanije Pađeni kako bi mogli usmjeriti i politiku poljoprivrede na nivou lokalne zajednice.

"Presjekom dosadašnje saradnje konstatovali smo da je ona na obostrano zadovoljstvo bila uspješna, a da u budućem periodu može biti još bolja, budući da na našem prostoru postoje mogućnosti za proširenje proizvodnje mlijeka", izjavio je Jagodić.

Dodao je i to da će se učiniti potrebni koraci kako bi se postojeći i novi proizvođači podstakli na povećanje broja grla.

Vukoje je rekao da mljekara “Pađeni” svoju proizvodnju svake godine proširuje sa određenim količinama mlijeka. Ove godine na tržište će plasirati od 3 do 4 miliona litara.

"Što se tiče razvoja mljekare i razvoja stočarstva u ovom kraju ne bi trebalo biti bojazni da nećemo moći otkupiti sve količine mlijeka koje se proizvedu na teritoriji opštine Rogatica i šire. Trenutno imamo oko 1.000 kooperanata u dvadesetak opština Republike Srpske. Taj broj je impozantan i želimo da se poveća, te da tako bude što više proizvođača mlijeka na obostranu korist", zaključio je Vukoje.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti Delivoje Đerić i predstavnik preduzeća “Pađeni” za istočni dio Republike Srpske Slaviša Perković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije