Olimpija brine: Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice

Promotivni tekst
Olimpija brine: Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice
Foto: Promo / Ilustracija

Prepoznavši potrebu jedne od najranjivijih društvenih skupina u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola je sa svojom prirodnom izvorskom vodom Olimpija pokrenula projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice, tokom kojeg će u saradnji s partnerima omogućiti kupovinu medicinskih aparata i opreme za njegu prijevremeno rođenih beba.

Na osnovu potreba regionalnih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, u periodu od juna do septembra, dio prihoda od prodaje prirodne izvorske vode Olimpija bit će izdvojen za opremanje bolničkih odjela na kojima se brinu o prijevremeno rođenim bebama: JU Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te Sveučilišnoj kliničkoj bolnici i Kantonalnoj bolnici „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru.

Coca-Cola u ovoj godini obilježava 50 godina od početka poslovanja i distribucije svojih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, a Olimpijin projekt Podržimo život beba rođenih prije 37. sedmice jedan je od načina na koji Coca-Cola daje doprinos rješavanju važnih društvenih problema i pokazuje svoju duboku integriranost i povezanost sa zajednicom.

„Velika nam je čast da u povodu obilježavanja pola stoljeća poslovanja Coca-Cole u Bosni i Hercegovini s našom prirodnom izvorskom vodom Olimpijom pomažemo u poboljšanju brige i liječenja najranjivije skupine u društvu – prerano rođene djece. S velikom željom i nadom da se svaka prijevremeno rođena beba u BiH razvije u zdravu i snažnu, ove godine ćemo osigurati medicinsku opremu i aparate potrebne za funkcionalan rad neonatoloških odjeljenja pri klinikama u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli. Ovi mali heroji svoj život započinju presudnom bitkom, a naša težnja je da im kroz ovaj projekt olakšamo da iz nje izađu kao pobjednici”, izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Projekt sadrži i edukativni karakter koji za cilj ima podizanje svijesti javnosti o važnosti stvaranja najsigurnijih uslova za njegu prijevremeno rođenih beba, a realizira se uz podršku prijatelja: UMBD – Institut za majku i dijete, Mrvice – Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj, JU Apoteke Sarajevo, Bingo tržni centar, Mercator BH, Konzum BiH, Tropic centar Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije