Održano tradicionalno druženje penzionera Bosnalijeka

Promotivni tekst
Održano tradicionalno druženje penzionera Bosnalijeka
Foto: Bosnalijek / Tradicionalno druženje penzionera Bosnalijeka

Zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Bosnalijek je tokom protekle sedmice ugostio svoje penzionere na tradicionalnom druženju.

Zbog pandemije su ovi susreti održani u manjim grupama poštivajući sve epidemiološke mjere.

U ugodnoj atmosferi u prostorijama Bosnalijeka penzionerima su uručeni prigodni pokloni, a u narednom periodu biće im uplaćena i određena finansijska podrška.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže da je ovogodišnje druženje sa bivšim kolegama proteklo u znaku obilježavanja vrijednog jubileja - 70 godina postojanja Bosnalijeka.

"Naši penzioneri su u velikoj mjeri doprinijeli da Bosnalijek izraste u najvećeg domaćeg proizvođača lijekova koji danas svoje proizvode izvozi u više od 20 država na tri kontinenta. Zahvaljujući trudu i radu svih generacija radnika, Bosnalijek je trenutno regionalni lider u farmaceutskoj industriji. Uspjeli smo odgovoriti svim potrebama domaćeg tržišta u vremenu pandemije, a sigurno snabdijevanje naših građana svim esencijalnim lijekovima i pomoć u borbi protiv COVID-19 ostaje naš prioritet i u narednom periodu", poručio je Uzunović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije