Od danas sa e-GO vozilima krenite u novo iskustvo gradske vožnje

3
Promotivni tekst
Od danas sa e-GO vozilima krenite u novo iskustvo gradske vožnje
Foto: e-GO / e-GO vozila

e-GO, najnovija inicijativa car sharing koncepta električnih automobila od danas je na raspolaganju građanima i građankama Sarajeva.

Tokom jučerašnjeg Dana za građane i građanke, zainteresovani su imali priliku saznati više o ovoj inovativnoj usluzi, registrovati se, preuzeti aplikaciju i od danas probati tiho i jednostavno iskustvo gradske vožnje.

Promociji su prisustvovali predstavnici lokalnih i drugih nivoa vlasti, te direktori kompanija koji prepoznaju značaj dolaska usluge, koja je već uobičajena u svjetskim metropolama. Među partnerima koji su podržali projekat od početka su i Guma M, Porsche BH i Sarajevo Osiguranje, uz značajnu podršku Općine Centar.

Aldina Hadžić, direktorica kompanije e-GO d.o.o, naglasila je prednosti car sharinga i elektrifikacije auto-industrije i javnog prijevoza:

"Nakon višemjesečnih priprema raduje me što je od danas zvanično naš e-GO na raspolaganju građanima i građankama koji se žele jednostavnije kretati po gradu i obavljati svoje poslove, te tako zajedno s nama kreirati novi, urbani način življenja", istakla je Hadžić, te zahvalila svim partnerima koji su od samog početka podržali projekat.

Za korištenje usluge potrebno je preuzeti e-GO aplikaciju sa Google Play ili App Storea, izvršiti registraciju prilikom koje je potrebna vozačka dozvola i debitna ili kreditna kartica. U aplikaciji će se očitati sve lokacije gdje možete preuzeti ili, po završetku vožnje, parkirati automobil.

e-GO vozila
Foto: e-GO: e-GO vozila

"e-GO nudi brojne prednosti pojedincima, kompanijama, institucijama i pruža pristupačnu alternativu posjedovanju automobila. Sa našom mobilnom aplikacijom korisnici mogu lako locirati, rezervisati i otključati svoje odabrano vozilo. Izborom e-GO-a, građanke i građani doprinose čišćem okruženju i igraju aktivnu ulogu u izgradnji održivije budućnosti", poručila je Hadžić.

Pojam CarSharing je oblik kratkoročnog najma automobila u urbanim sredinama koji podrazumijeva samostalno korištenje vozila ne podrazumijevajući transport. e-GO je nastao kao rješenje za aktuelne probleme u Sarajevu, a tiču se parkinga, zagađenja okoliša i prevelikog broja auta na gradskim ulicama. Upravo u ovakvim užurbanim sredinama i dinamičnom načinu života, e-GO CarSharing je idealno rješenje bez obzira da li Vam je auto potrebno pola sata, nekoliko sati ili duži period.

Za više informacija posjetite: www.e-go.ba ili zvanične profile na društvenim mrežama Facebook, Instagram.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Najnovije